Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Bitcoin Volatilitet falder med modenhed som Bestand i den seneste uges krypto-markedsoversigt

BTC CVD

## Bitcoin som modnet aktiv

Bitcoin oplevede en turbulent uge på baggrund af makroøkonomiske opdateringer i USA, hvilket førte til en stigning i prisen på Bitcoin fra 66.000 til 70.000 USD på onsdag. Ved ugens afslutning lå prisen på Bitcoin lidt over 66.600 USD, hvilket repræsenterede et fald på lidt over 4% i løbet af ugen. Selvom salget oversteg købene på næsten alle børser, viste kumulative netto volumen delta (CVD) for de vigtigste BTC handelspar en værdi på 518 mio. USD mellem den 10. og 14. juni, hvor Binance og Bybit registrerede størstedelen af salgene.

I løbet af 2024 har Bitcoin nået et nyt modenhedsniveau med en faldende volatilitet. Den historiske 60-dages volatilitet for BTC har ligget under 50% siden starten af 2023, hvilket er en markant kontrast til de kraftige udsving i 2022, hvor volatiliteten lå over 100%. Udviklingen af BTC-markedets struktur det seneste år kan delvist forklare, hvorfor prisen på Bitcoin har været relativt stabil. Med en større andel af handelsvolumen i forbindelse med lukketid på de amerikanske markeder har Bitcoin-likviditeten gradvist flyttet sig mod den østkystlige handelsperiode.

Det er vigtigt at tage højde for udviklingen i efterspørgslen efter BTC-ETF’er, da omvendelsen af indstrømningen i amerikanske BTC-ETF’er sidste uge bidrog til det øgede salgstryk. BlackRock har overhalet Grayscale’s GBTC i forvaltet formue, hvilket tydeliggør denne ændring. Den 10 billioner dollars store formueforvalter har nu titlen som verdens største Bitcoin-spot-ETF og har dermed overhalet den etablerede krypto-udbyder.

## TradFi dominerer Tokeniserings-trenden

Fidelity International annoncerede for nylig deres deltagelse i JPMorgan’s token-netværk og er dermed den seneste institutionelle aktør, der deltager i den hastigt voksende tokeniserings-trend. Samtidig fortsætter BlackRock’s BUIDL, deres tokeniserede likviditetsfond, med at vokse og har akkumuleret over 460 mio. USD.

Siden lanceringen i marts har BlackRock’s BUIDL overgået flere kryptovirksomheder, herunder Maple Finance’s Cash Management Fund, der fokuserer på kortsigtede likvide instrumenter. Selvom Maple har været aktiv inden for dette område i årevis og har genoprettet sig efter kollapset af krypto-lånetjenesterne i 2022, har deres Cash Management Fund kun akkumuleret omkring 16 mio. USD i aktiver, hvilket er betydeligt mindre i forhold til BUIDL.

## Meme-tokenes likviditet forbedres

Selvom Meme-tokens stadig er blandt de førende i år og overgår Bitcoin og andre Altcoins, er deres likviditet, målt ved 1% markedsdybde, også steget og fordoblet siden begyndelsen af året. I begyndelsen af juni nåede det sit hidtil højeste niveau på 128 mio. USD, før det faldt lidt tilbage.

Selvom en del af stigningen kan tilskrives prisstigninger, har mange Small-Cap Meme-tokens oplevet en betydelig stigning i likviditeten i native units, der spænder fra 200% til 4.000%. Handelsomkostningerne for disse tokens er dog stadig høje med spreads på mere end 2 basispoint på de fleste børser.

Dette antyder, at selvom flere market makere tør at yde likviditet til disse tokens, betragtes de stadig som risikable på grund af deres høje volatilitet. Prisfastsættelsen af Meme-tokens er relativt afhængig af derivatives-markederne, hvilket gør dem sårbare over for kaskade-likvidationer, der kan forstærke prisudsving.

## Koreanske børser mister momentum

Efter at handelsvolumen i USD midlertidigt overgik første kvartal, er handelsvolumen i koreanske won (KRW) markant aftaget i andet kvartal. Det ugentlige handelsvolumen på de fire store koreanske børser – Upbit, Bithumb, Coinone og Korbit – faldt fra et gennemsnit på 35 mia. USD i første kvartal til 6 mia. USD i begyndelsen af juni. Især Upbit oplevede et stort fald, hvor deres markedsandel i forhold til største lokale konkurrent Bithumb faldt til 67%, det laveste niveau siden februar.

En forklaring på nedgangen kan være den dalende risikotolerance efter at inflationen i USA viste sig stærkere end forventet, og forventningen om en rentenedsættelse fra Federal Reserve blev nyvurderet. Både Upbit og Bithumb tilbyder et større antal handelspar med højt volumen end andre børser. De ti mest populære par efter kumuleret volumen udgjorde kun 43% af handelsvolumenet på Upbit, sammenlignet med 70% på Coinbase og Kraken.

Dette korrelerer dog ikke altid med bedre likviditetsforhold. Mange af de mest populære aktiver er Small-Cap Altcoins, der drives af svingninger i det spekulative interesse.

## Likviditet for amerikanske børser forbedres

Geld-Brief-spændet på de største amerikanske børser er markant faldet, hvilket indikerer øget likviditet af Bitcoin. Spændet repræsenterer forskellen mellem den højeste købspris og den laveste salgspris, hvor mindre spænd indikerer en mere likvid marked. Spændene er faldet til 1,9 basispoint på Bitstamp, til 0,3 basispoint på Coinbase og til 0,1 basispoint på Kraken.

Lanceringen af BTC-Spot-ETF’er har sandsynligvis bidraget til denne tendens, da andre likviditetsindikatorer som markedsdybden også har forbedret sig. Denne likviditetsforbedring er gavnlig, især når man tænker på, at det tredje kvartal historisk set har haft de laveste Bitcoin-handelsvolumener.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version