BitcoinEthereumEthereum ClassicKrypto News

BlackRock auf Ethereum-ETF: Kryptowährung sorgt für Kursanstieg um 7%

BlackRock tager skridt mod lancering af Ethereum-ETF

BlackRock, verdens største formueforvalter, har rykket på markedet ved at tage de første skridt mod oprettelsen af en Ethereum-ETF. Dette har ført til betydelig stigning i værdien af ETH, som torsdag steg med 7 % og overskred 2.000 dollars – det højeste niveau siden april, før ansøgningen blev offentliggjort.

Planen for en Ether-ETF

BlackRocks plan om at lancere en Ether-ETF blev offentliggjort i en rapport fra Nasdaq, som også er planlagt til at notere produktet, hvis det bliver godkendt af myndighederne.

Samme dag blev det offentliggjort, at BlackRock havde registreret iShares Ethereum Trust som en trust i Delaware. Derudover har Nasdaq indgivet en anmodning om notering og handel med Trust-aktier.

Ethereum og reaktionen fra Bitcoin

Efter denne nyhed har Bitcoin, den største kryptocurrency, også oplevet en stigning på 2,56 % og nåede et 18-måneder højt niveau på 36.553 $. Denne stigning kunne være resultatet af den hyppige ansøgning om oprettelse af ETF’er fra formueforvaltere denne sommer.

BlackRock kom i rampelyset tidligere i år, da de registrerede en lignende Bitcoin-trust, hvorefter de inden for en uge indgav en ansøgning til SEC om at oprette en Spot-Bitcoin-ETF.

SEC’s holdning

SEC, ledet af Gary Gensler, har endnu ikke godkendt en Bitcoin-ETF. Udover nogle futures-baserede ETF’er har kommissionen længe afvist enhver form for sådanne fonde.

Grayscale’s ansøgning om at omdanne deres Bitcoin Trust til en Spot-ETF blev blokeret af SEC, som hævdede, at BTC-spotmarkedet var sårbart over for manipulation og svindel. Dog blev denne beslutning ophævet i august af D.C. Circuit Court of Appeals.

Top  Bitcoin stiger: Er det sidste chance for at investere?

Fremtiden for Ether-fonde

Hvis SEC endelig tillader Bitcoin-ETF’er, er det meget sandsynligt, at Ether-fonde vil følge efter, da Ether er den næststørste cryptocurrency efter Bitcoin.

Ifølge BlackRocks ansøgning for en Ether-ETF vil Coinbase opbevare Ether, som produktet holder, mens en ikke-nævnt tredjepart vil holde kontanterne.

Konklusion

Der er i øjeblikket omkring et dusin ETF-udbydere, som har ansøgt om at oprette Spot-Bitcoin-ETF’er eller ønsker at konvertere deres nuværende produkter til Spot-ETF’er for at bidrage til den seneste hype om cryptocurrency.

Nogle andre ETF-udbydere, der har ansøgt om Spot-Bitcoin-ETF’er, har også ansøgt om SEC-godkendelse til Spot-Ether-fonde, herunder Invesco, VanEck, Ark Investment Management, Grayscale og Hashdex.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button