Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Britisk reguleringsmyndighed udvikler plan for tokenisering af fonde ved hjælp af DLT-teknologi

UK FCA's Blueprint for Fund Tokenization Nearing Completion

En blueprint for tokenisering af fonde er på vej fra britisk regulator

Den britiske finansielle tilsynsmyndighed, Financial Conduct Authority (FCA), er tæt på at færdiggøre en blueprint for tokenisering af fonde. Dette blev afsløret af FCA’s formand, Ashley Alder, i en nylig tale. FCA har samarbejdet med Technology Working Group om udviklingen af denne blueprint, som sigter mod at udnytte distributed ledger-teknologi (DLT) til fuldt digitaliserede fonde.

Ifølge Alder har FCA arbejdet sammen med Technology Working Group, der er en del af “Treasury’s Asset Management Taskforce”, om udviklingen af en blueprint for tokenisering af fonde. Han forventer, at denne blueprint vil blive offentliggjort senere på året.

Allerede i februar offentliggjorde FCA en diskussionspapir med fokus på forbedring af reguleringen af asset management i Storbritannien. Papiret undersøgte muligheden for at benytte DLT i forbindelse med tilbud af digitaliserede fonde til offentligheden.

Alder fremhævede den pågående dialog mellem FCA og virksomheder og handelsforeninger vedrørende forslag til tokenisering af fonde. Dette signalerer regulatorens engagement i at indhente input og overveje nødvendige regelændringer.

Tokenisering af fonde indebærer udstedelse af digitale tokens, der repræsenterer ejerandele i en fond, ved hjælp af DLT for at opnå gennemsigtighed og effektivitet. Ved at anvende denne teknologi sigter man mod at forenkle processen med at forvalte og investere i fonde, samtidig med at man giver øget tilgængelighed og likviditet for investorer.

Ifølge Alder ser mange virksomheder anvendelsesmuligheder for DLT, selvom direkte markedsføring af tokens måske er noget, der ligger længere ude i fremtiden. Derfor har FCA allerede afholdt et tech-sprint med branchen for at teste politiske initiativer og de regelændringer, der er nødvendige for at støtte arbejdet med tokenisering af fonde.

Storbritanniens nye kryptoregler træder i kraft

Sidste uge implementerede FCA en række nye regler vedrørende digitale aktiver, som kræver, at kryptovirksomheder registrerer sig hos den finansielle regulator og får deres markedsføringsmaterialer godkendt af en FCA-autoriseret virksomhed.

Nogle af de vigtigste opdateringer inkluderer krav om, at børser skal give klare advarsler til kunderne om risiciene ved kryptoinvesteringer. Markedsføringsmaterialerne skal være retfærdige, gennemsigtige og ikke vildledende. Derudover kræves der en 24-timers afkølingsperiode for nye kunder.

Selvom FCA har udskudt fristen for implementering af teknisk krævende funktioner som afkølingsperioden indtil januar 2024, forventes det, at virksomhederne overholder “kernereglerne” fra den 8. oktober.

Som tidligere rapporteret har de førende kryptobørser Coinbase, Revolut og Binance opdateret deres mobil- og webapplikationer for at overholde de nye regler.

Coinbase og Revolut informerede deres kunder via e-mail om ændringerne, der bl.a. omfattede tilføjelse af “risikoadvarsler” for kryptotransaktioner. Brugerne blev også bedt om at opdatere deres mobilapplikationer i overensstemmelse hermed.

Binance lancerede på den anden side en dedikeret hjemmeside specielt til deres britiske kunder. Børsen standsede midlertidigt driften via deres mobilapp, men genoptog senere og forsikrede de britiske brugere om, at de var i overensstemmelse med de nye regler.

Exit mobile version