Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Celsius Networks indgiver retssag mod EquitiesFirst i forsøget på at inddrive aktiver

Failed Crypto Lender Celsius Attempts to Recoup Assets From EquitiesFirst Holdings

Celsius Network indgiver “klausulær klage” mod EquitiesFirst for at inddrive aktiver

Det kryptovaluta-lånefirma, Celsius Network, der gik konkurs i juli 2022, har indgivet en “klausulær klage” mod den private låneplatform, EquitiesFirst, i et forsøg på at inddrive aktiver. Klagen blev indgivet i et forseglet konkursdokument den 6. september og påberåber sig varetægtsfængsling og en fastslående dom vedrørende inddrivelse af penge/ejendom, ifølge dokumentet på konkurs-siden.

Celsius’s medstifter og tidligere CEO, Alex Mashinsky, blev anholdt i juli i år for bedrageri. Ifølge anklagemyndigheden i Manhattan blev Mashinsky sigtet for syv straffelovsovertrædelser, herunder værdipapir-, råvare- og bedrageri med trådløse netværk.

En retsafgørelse den 5. september beordrede de midler, Mashinsky råder over, indefrosset, mens straffesagen fortsætter. Mashinsky har tilsyneladende mistet kontrollen over midler i flere bankkonti, herunder Goldman Sachs, First Republic Securities, Merril Lynch, SoFi Bank og SoFi Securities.

På samme dag som klagen blev indgivet, indgav Celsius en separat indkaldelse til EquitiesFirst, hvori de anmodede om, at der senest efter 35 dage blev fremsat et motiveret brev eller et svar på klagen.

EquitiesFirst skylder Celsius 439 millioner dollars

En rapport fra Financial Times i 2022 afslørede, at det digitale aktivlånefirma har 439 millioner dollars til gode hos EquitiesFirst, hvilket udgør en betydelig del af Celsius’ aktiver, som hundredtusindvis af deres kunder vil stole på for at få en del af deres tabte opsparing tilbage. EquitiesFirst oplyste på det tidspunkt, at de tilbagebetalte 5 millioner dollars i kontanter og Bitcoin (BTC) til Celsius hver måned. Detaljerne om gælden kom først frem i Celsius’ konkursanmeldelse i juli 2022, hvor virksomheden offentliggjorde aktiverne og passiverne.

Kreditorer for Celsius Network stemmer om en separat undvigelsesplan i konkursen for at beslutte, om man vil sælge aktiver til Fahrenheit-konsortiet som en del af konkursbehandlingen. Hvis det godkendes, kan kreditorerne forvente at få dækket mellem 67% og 85% af deres beholdninger, fremgår det af offentliggørelserne.

Konklusion

Celsius Network har indgivet en klausulær klage mod EquitiesFirst for at inddrive aktiver og forsøge at komme sig efter konkursen. Alex Mashinsky, Celsius’s tidligere CEO, er blevet sigtet for kriminelle forhold. EquitiesFirst skylder Celsius 439 millioner dollars, som udgør en væsentlig del af Celsius’ aktiver. Kreditorer af Celsius Network skal stemme om en undvigelsesplan, der kan sikre dem en delvis tilbagebetaling af deres beholdninger.

Exit mobile version