Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Coinbase har næsten lige så mange Bitcoins som Satoshi Nakamoto, ifølge nye skøn

Bitcoin-Vermögen von fast 25 Milliarden US-Dollar: Dieses Unternehmen dürfte neben Satoshi Nakamoto der größte BTC-Wal der Welt sein

Coinbase holder tilsyneladende fem procent af alle Bitcoins

Det er velkendt, at Coinbase er en af ​​de største aktører på kryptomarkedet. Siden deres børsnotering på NASDAQ i april 2021 har de været i mediernes søgelys på grund af deres kursvolatilitet. Selvom aktierne i det amerikanske kryptoselskab i øjeblikket handler til $73,43 (pr. 13. oktober 2023), langt under deres all-time high på $368,90 (9. november 2021), viser de seneste oplysninger, at Coinbase faktisk har betydelige formuer.

Ifølge estimater fra krypto-nyhedsplatformen Arkham Intelligence har Coinbase omkring 36 millioner wallets, der tilsammen ejer Bitcoins til en værdi af omkring $25 milliarder. Den største identificerede cold wallet alene menes at indeholde omkring 10.000 Bitcoins, hvilket svarer til $272,80 millioner ved den aktuelle Bitcoin-pris på $27.280 (pr. 16. oktober 2023).

Arkham skriver, at “Coinbase er dermed den største BTC-entitet i Arkhams database og ejer næsten fem procent af alle eksisterende BTC.” Det skal dog bemærkes, at estimaterne kun tager hensyn til kendte Coinbase-wallets og derfor skal læses med forsigtighed.

Nakamoto: Coinbases værste konkurrent om førstepladsen?

Selvom Coinbase ser ud til at overgå formuerne hos mange andre selskaber på markedet, er der stadig en anden Bitcoin-valse, der sandsynligvis er på niveau med den amerikanske børsnoterede virksomhed. Hans navn er Satoshi Nakamoto – den mystiske forfatter til Bitcoin whitepaperet, der i 2008 indledte fødslen af kryptomarkedet. Hans identitet er stadig ukendt, og selvom der har været mange spekulationer om hvem der gemmer sig bag dette pseudonym, er ingenting bekræftet.

Det er dog ganske sikkert, at personen eller gruppen bag Satoshi Nakamoto har betydelige kryptoværdier. Ifølge BeInCrypto skal Nakamoto have minet over en million Bitcoins mellem januar og juli 2009, hvor prisen på en Bitcoin var under en cent. Det svarer til omkring $30 milliarder og ligger dermed lidt over de påståede Coinbase Bitcoin beholdninger. Det skal dog bemærkes, at dette kun er spekulationer, da der ikke er pålidelige beviser for Nakamotos store Bitcoin-formue.

Coinbase og Bitcoin-handel

Coinbases Bitcoin-beholdning er bedre dokumenteret, da handel med Bitcoin er en væsentlig del af deres forretning. Ifølge den seneste kvartalsrapport fra Coinbase stammer hele 40 procent af det samlede handelsvolumen og ca. 39 procent af alle transaktionsindtægter fra Bitcoins. Det bemærkes af Arkham, at de identificerede wallets muligvis ikke repræsenterer alle adresser, der er forbundet med Coinbase. For nylig har Coinbase over for den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) oplyst, at de har aktiver og forpligtelser i Bitcoin til en værdisætning på omkring $60,7 milliarder.

Det er klart, at Coinbase er en essentiel spiller på Bitcoin-markedet, men konkurrencen om førstepladsen mellem Coinbase og Nakamoto er stadig uafklaret.

Exit mobile version