Krypto News

CurveDAO (CRV): Tokenet, der driver og smøremiddel i en DEX

CurveDAO (CRV) – En vigtig token for Curve.fi-DEX

CurveDAO (CRV) er en ERC-20-token, der spiller en vigtig rolle for funktionen af Curve.fi-DEX. For at forstå hvilken rolle CRV spiller, er det nødvendigt at se nærmere på, hvordan en decentral exchange (DEX) egentlig fungerer.

Liquidity Pools: Trieb- und Schmiermittel einer DEX

En decentral exchange fungerer uden mellemmænd. I lighed med den decentrale cryptocurrency Bitcoin er der ingen behov for nogen, der formidler mellem de enkelte deltagere (og opkræver gebyrer for det).

I stedet kommunikerer deltagere direkte med hinanden. Dette kaldes også et peer-to-peer-netværk. Dette har visse fordele. For det første er det meget billigere at handle med cryptocurrencies.

Man behøver ikke betale en tjenesteudbyder som man gør hos Binance, Bitpanda og andre. Hvad der også er til fordel for mange er, at der ikke behøves registrering eller identitetsverifikation for at bruge en DEX. Man behøver blot at have en wallet og kryptocurrencies.

Problemet med dette er, at hvis der ikke er en central formidler, er der heller ingen central platform, hvor deltagerne kan købe cryptocurrencies, som man ellers kan hos en broker. Der er heller ikke et orderbook. Den decentral løsning på dette problem er Liquidity Pools og Automated Marketmaker (AMM).

Brugere stiller deres cryptocurrencies til rådighed for handel i pools og forsyner på den måde DEX’en med likviditet. Handlerne automatiseres gennem AMM. Som belønning modtager likviditetsudbydere tokens. I tilfældet med Curve.fi-DEX er det CurveDAO (CRV)-token’en.

Hvordan fungerer CurveDAO (CRV) Token

Der opkræves gebyrer for hver krypto-handel (“Swap”) på Curve.fi. En stor del af disse gebyrer går direkte til likviditetsudbydere. De modtager CurveDAO-token’en som belønning.

Top  Bitcoin-ETF, Solana-Handy 2.0 og Jamie Dimons kritik: Hvad sker der i kryptomarkedet?

Derudover fungerer token’en også som et governance-token. Dette betyder, at CRV-ejere kan bruge den til at deltage i afstemninger i netværket. Dette fremgår allerede af navnet: DAO står for Decentralized Autonomous Organization, hvilket betyder Decentraliseret Autonom Organisation.

Disse oplysninger giver en bedre forståelse af CurveDAO (CRV) og dens betydning for Curve.fi-DEX. CRV er ikke kun en belønning for likviditetsudbydere, men også et værktøj til at deltage i netværkets governance.

Hvis du vil vide mere om blockchain, cryptocurrencies og Bitcoin, kan du besøge vores Academy!

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button