Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

DAX forsøger at stabilisere sig efter kursfald – Fokus på kinesiske og amerikanske økonomiske bekymringer

DAX mit Stabilisierungsversuch: Borussia Dortmund, Zoom, Bayer, Regeneron, Volkswagen und Covestro im Fokus – das ist heute wichtig

Aktiemarkedet forsøger at stabilisere sig efter kursfald

Efter den seneste uges kursfald vil det tyske aktiemarked forsøge at stabilisere sig og vise en lille stigning. Ifølge mæglerfirmaet IG forventes DAX at åbne 0,1% højere på 15.593 punkter. Sidste uges kursfald førte DAX ned på det laveste niveau siden begyndelsen af juli.

Sænkede forventninger i forhold til kinesisk økonomi og bekymringer om renteforhøjelse belaster markedet

Kinesisk økonomisk svaghed som følge af landets boligkrise samt bekymringer om, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil hæve renten yderligere, har bidraget til at belaste DAX. I en periode faldt det tyske ledende indeks under 15.500 punkter, men formåede alligevel at holde sig over denne grænse.

USA’s aktiemarkeder forbliver uændrede på trods af bekymringer

På den sidste handelsdag i en svag uge har USA’s aktiemarkeder generelt haft begrænset bevægelse. Dow Jones Industrial opvejede sine tidligere tab og steg med 0,07% til 34.500,66 punkter. Andre indeks oplevede dog et fjerde dag i træk med fald. Investorer er stadig bekymrede for yderligere renteforhøjelser fra Federal Reserve og retter også deres opmærksomhed mod den kinesiske økonomi. Den brede markedsindeks, S&P 500, faldt med 0,01% til 4.369,71 punkter, og teknologi-aktieindekset Nasdaq 100 faldt med 0,14% til 14.694,84 punkter.

Ujævn start for asiatiske aktiemarkeder

De vigtigste aktiemarkeder i Asien havde en ujævn start på ugen. I Kina faldt CSI 300-indekset, som afspejler aktiekurserne for de største virksomheder på Shanghai- og Shenzhen-børserne, med 0,5%. Hang-Seng-indekset i Hongkong faldt med 1,4%, mens det japanske Nikkei 225-indeks steg med 0,6% kort før handelens afslutning. Krisen på det kinesiske ejendomsmarked er fortsat eskaleret og har skabt bekymringer for økonomien. På mandag var markedet fokuseret på økonomiske foranstaltninger, men investorerne havde håbet på mere indgribende tiltag.

Udvalgte begivenheder i dag

I dag er der få betydningsfulde begivenheder på tidsplanen. Borussia Dortmund vil offentliggøre foreløbige tal for regnskabsåret, og Zoom Video Communications vil offentliggøre kvartalstal. Et interessant fokus er også rettet mod Bayer-partneren Regeneron, da virksomheden har opnået en vigtig godkendelse. Volkswagen vil begynde produktionen af deres nye elbil ID-7 i dag, og Covestro vil have et skifte i finansdirektionen. Fra den 1. oktober vil Christian Bauer overtage stillingen.

Hold øje med markedets udvikling

DER AKTIONÄR vil rapportere om alle vigtige udviklinger og nyheder på både nationale og internationale markeder i løbet af dagen.

(Med materiale fra dpa-AFX)

Exit mobile version