Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Dax ser mod rekordhøjder: Berichtssæson og ECB beslutning i fokus

t-online aktuell 14.10.2024

## Aktiemarkedet fokuserer på begyndelsen af ​​berichtssæsonen

Den tyske aktiemarked kan se frem til begyndelsen af ​​berichtssæsonen, der måske vil nære investorerne håb om stigende kurser i den kommende uge. Dax-indekset har formået at holde sig over 19.000 point og står over for udfordringen med at bryde sit rekordhøje niveau lige under 19.500 point fra slutningen af september.

### Fokus på ECB’s lempelige pengepolitik

På torsdag vil investorerne have øjnene rettet mod Europæiske Centralbanks (ECB) beslutning om rentesatser. Det forventes af DZ Bank, at der vil være en yderligere sænkning på 0,25 procentpoint. ECB er dog forventes at holde tempoet for de kommende rentenedsættelser åbent, hvilket indikerer en fortsættelse af en forsigtig tilgang.

### Aktiemarkedet reagerer positivt på lempelser

Generelt gavner lempelige pengepolitiske tiltag aktiemarkedet. Når renterne på obligationer falder, bliver aktier mere attraktive for investorerne. Dog vil gode kvartalstal fra virksomheder også være afgørende for stigninger på aktiemarkedet.

### Forventninger til den amerikanske berichtssæson

I USA begynder berichtssæsonen, hvilket skaber en velkommen afveksling fra det dominerende tema om pengepolitik. Selvom forventningerne til væksten i indtjeningen i det tredje kvartal er faldet betydeligt siden sommeren, ville det stadig være det femte kvartal i træk med vækst. Med lavere forventninger bliver det nemmere for virksomhederne at overgå dem, hvilket øger håbet om positive overraskelser.

### Kommende berichter fra finanssektoren og andre sektorer

Efter at JPMorgan og Wells Fargo allerede har præsenteret deres resultater, vil Goldman Sachs, Citigroup, Bank of America, US Bancorp og Morgan Stanley rapportere i den kommende uge. Sartorius vil offentliggøre kvartalstal torsdag, og fra Holland vil ASML’s regnskaber onsdag give et indblik i halvlederbranchen.

### Økonomiske indikatorer i fokus

Forudsigelserne for Dax-indekset afhænger i høj grad af den økonomiske situation i USA for at undgå en recession og en opblomstring af økonomien i Kina. Investorerne håber på vækst i den vigtige asiatiske eksportmarked, hvilket giver vind i sejlene til Dax. Middelfristigt ser det lovende ud, da positive økonomiske indikatorer fra USA og ekspansiv pengepolitik i Kina peger mod bedre tider for Dax-indekset.

### Nøgletal i den kommende uge

Investorer vil være opmærksomme på ZEW-konjunkturovervejelserne for Tyskland, der offentliggøres tirsdag, samt detailomsætningen i USA for at få en forståelse for forbrugerudviklingen, der er afgørende for den amerikanske økonomi.

Exit mobile version