Krypto News

DEA mistede $55.000 i kryptosvindel med falsk adresse.

DEA lader sig narre af kryptosvindlere

Ifølge en rapport er den amerikanske antidrogorganisation DEA blevet narret af svindlere inden for kryptovaluta. Behørden overførte beslaglagte Tether-tokens til en adresse under kontrol af cyberkriminelle i troen om, at det var en adresse tilhørende US Marshals Service. Det skriver det amerikanske magasin Forbes.

Geld stammer ifølge Forbes fra en beslaglæggelse foretaget af DEA i maj, hvor Tether-tokens til en værdi af 500.000 dollars blev beslaglagt. Det var meningen, at kryptomønten skulle overføres fra DEA’s adresse til US Marshals Service i overensstemmelse med beslaglæggelsesprocedurerne. Svindlerne må have overvåget DEA’s første testtransaktion på 45 dollars på blockchain og besluttede sig herefter for at slå til med en Airdrop-metode eller “Address Poisoning”.

Forkert adresse blev indsat

Airdrops er normalt en harmløs funktion i kryptoverdenen, hvor nye tokens genereres, og adresser krediteres. Svindlere benytter dog funktionen til at tilbyde lockangebud, der skal lede intetanende token-modtagere til manipulerede hjemmesider. Hvis man besøger sådan en hjemmeside, bliver man ofte opfordret til at forbinde sin wallet under påskud af forskellige årsager, for at svindlerne kan tømme den digitale tegnebog.

I dette tilfælde oprettede cyberkriminelle først en kryptoadresse, der matchede de første fem og de sidste fire tegn i US Marshals Service’s adresse, som testoverførslen gik til. Kryptoadresser er normalt lange strenger af tegn, der er for lange til, at folk kan huske dem alle. De bliver normalt indsat ved at kopiere og indsætte. Ifølge Forbes genererede svindlerne derefter en token til DEA-adressen, der refererede til deres manipulerede adresse. Afhængigt af den anvendte wallet-software kunne sådan en adresse blive vist som “seneste transaktion” og sørge for forvekslinger i forbindelse med overførslen til Marshals Service.

Top  Bitcoin-volatilitet stiger trods gedæmpet marked: Vil den forventede volatilitet vende tilbage?

Planen lykkedes åbenbart: DEA’s ansatte overførte kryptovaluta til en værdi af 55.000 dollars til svindleradressen. Da myndighederne opdagede fejlen, kontaktede de Tether-tokenoperatørerne for at få det spærret. Men svindlerne havde allerede vekslet pengene til Ether og overført dem til andre adresser, skriver Forbes. De bagmænd, der står bag, er endnu ikke blevet identificeret. Yderligere spor fører til konti hos kryptovalutabørsen Binance og dertilhørende Gmail-adresser. Hverken DEA eller FBI, der nu efterforsker sagen, har udtalt sig om sagen til amerikanske medier.

(axk)

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button