Krypto News

Decred: En decentraliseret kryptocurrency med imponerende vækst

Decred – Decentraliseret Kredit

Decred er en kryptocurrency, der går tilbage til 2013, få år efter Bitcoin blev født. Den officielle start af hovednettet fandt sted den 8. februar 2016, og siden da har kryptocurrency oplevet en imponerende vækst.

Decred blev inspireret af Bitcoin og byggede videre på Satoshi Nakamotos ideer. Men i modsætning til Bitcoin lagde Decred også stor vægt på at opbygge et stærkt samfund og inddrage dette. Projektet blev lanceret med fokus på samfundet og annoncerede blandt andet en airdrop til frigivelsen af Whitepaperet, hvor 3.000 enkeltpersoner deltog.

Målet var at decentralisere regeringselementet og beslutningsprocessen i Decred fra begyndelsen. Derfor blev mange af Bitcoin’s funktioner integreret i Decred sammen med en egen hybrid konsensusmekanisme og et nyt governance-system kaldet Politeia. Alle beslutninger vedrørende udvikling og finansiering af Decred sker uden for chain. Decred-stakeholderne kan stemme i deres Decrediton Wallet om, hvorvidt den pågældende foranstaltning skal finansieres af skatkammeret.

Beslutninger vedrørende konsensus træffes ved hjælp af såkaldte “Decred Improvement Proposals” on-chain. Dette sikrer beskyttelse mod hard forks, da hver PoW-blok skal valideres af tre ud af fem afstemninger fra stakere. På denne måde afgør stakere gyldigheden af PoW-minerne og sikrer dermed netværkets sikkerhed.

Politeia sikrer decentralisering af projektet og giver DCR-møntindehavere mulighed for aktivt at deltage i beslutninger om udviklingen af Decred. De kan nemt stemme om foreslåede forslag eller endda fremsætte egne forslag. Dette er en af grundene til, at Decred er en kryptocurrency med en stor samfund.

Decreds værdier afspejles på alle niveauer: en open-source kryptocurrency, der bæredygtigt finansierer sig selv og økosystemprojekter og træffer decentrale beslutninger gennem Politeia. Alt i alt ønsker man at oprette et stærkt kryptonetværk, der bidrager til almenvellet. Og man kan altid stole på et stort team og en global online samfund.

Top  Europæiske kryptodienstlejere skal forberede sig på MiCA-licensen: Hvad betyder det for dem?

Sådan fungerer Decred: Lynhurtige transaktioner og en hybrid konsensusmekanisme

Kryptocurrency bruger (som Bitcoin) Lightning Network. Dette er et layer-2-protokol, der giver mulighed for hurtige og omkostningseffektive transaktioner og en større transaktionsvolumen. Dette gør mønten til et fremragende betalingsmiddel. Men det er ikke alt. En anden central funktion i Decred er den hybrid konsensusmekanisme, der er baseret på en blanding af Proof-of-Work og Proof-of-Stake.

Gennem denne konsensusmekanisme deltager både minearbejdere og stakere af DCR i sikringen og vedligeholdelsen af ​​netværket. Dette øger sikkerheden mod angreb og sikrer samtidig aktiv deltagelse i governance-beslutninger om netværkets fremtid.

Decreds Proof-of-Stake-funktion giver DCR-møntindehaverne mulighed for at stake deres mønter og deltage i beslutningsprocessen i netværket. I Proof-of-Work-delen af ​​konsensusmekanismen kan minearbejdere bruge beregningskraft til at tilføje nye blokke til blockchainen. Både stakere og minearbejdere modtager følgende belønninger:

  • 80% til stemmeberettigede ved Proof-of-Stake
  • 10% til Proof-of-Work-minere
  • 10% til Decreds skatkammer

Alle belønninger udbetales i form af DCR. Dette er netværkets native cryptocurrency. Skatkammeret spiller en central rolle i bæredygtigheden af ​​blockchain-netværket. Det finansierer projektet autonomt og bidrager samtidig til support af nye projekter.

På længere sigt planlægger man at skifte hash-algoritmen til blake3, hvilket vil gøre de nuværende ASIC-minere forældede. Desuden vil distributionen af ​​mønterne ændre sig (89% PoS, 1% PoW, 10% skatkammer). Dette viser, hvor lidt kontrol de centraliserede PoW-minere har over blockchainen, og at møntindehaverne ved PoS har den endelige afgørelse.

DCR er den native-token i netværket, der driver det fællesbaserede økosystem.
DCR driver kryptocurrencyens økosystem og spiller en central rolle i driften af ​​netværket. Indehavere af DCR belønnes for deres staking og kan samtidig deltage i regeringsbeslutninger vedrørende projektet. Det giver dem ret til at have indflydelse på udviklingen af ​​projektet og direkte påvirke dets fremtid.

Top  Rebel Satoshi: Kryptowährung mit Potenzial für 150% Gewinn vor dem Start am 4. März - Wird es die beste Investition für 2024 sein?

Projektet praler af sine stærke principper, herunder:

  • Softwarekoden, der udvikles inden for Decred, er altid fri og open source.
  • Meinungsfrihed og respekt er højeste prioritet.
  • Inkludering af mange stakeholders.
  • Datasikkerhed og sikkerhed.
  • Et fast udbud af mønter.
  • Universal anvendelighed af kryptocurrency.

Decred er åben

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button