Krypto News

Decred: Revolutionerende kryptoprojekt med decentraliseret beslutningstagning og hybrid-konsensusmekanisme

Decred: En decentraliseret kryptovaluta med fokus på community

Decred, der står for Decentralized Credit, blev grundlagt i 2013, blot få år efter Bitcoin blev lanceret. Projektet officielt startede med Genesis-blokken den 8. februar 2016, og siden da har kryptovalutaen oplevet imponerende vækst.

Projektet blev inspireret af Bitcoin og tog ideerne fra Satoshi Nakamoto videre. Derudover blev der lagt stor vægt på at opbygge og involvere et stærkt community. Projektet blev lanceret med fokus på fællesskabet ved offentliggørelsen af et “airdrop” i forbindelse med frigivelsen af Whitepaperet, hvor 3.000 personer deltog.

Det var nødvendigt at decentralisere Decreds beslutningsproces fra begyndelsen og fjerne regeringselementet. Projektet fik derfor mange af Bitcoins funktioner og udvidede dem med sin egen hybrid-konsensusmekanisme og et nyt governance-system kaldet Politeia. Alle beslutninger om Decreds udvikling og finansiering sker uden for selve blockchain-netværket. Decred indehavere kan bruge deres Decrediton Wallet til at stemme om, hvorvidt en bestemt beslutning skal finansieres gennem treasuryen.

Beslutninger om konsensus træffes gennem såkaldte “Decred Improvement Proposals” (DIP) på-chain. Dette sikrer mod hard forks, da hvert PoW-blok skal godkendes af tre ud af fem stakere. Stakerne beslutter dermed, om PoW-minerne er valide, og sikrer på denne måde netværkets sikkerhed.

Politeia garanterer decentraliseringen af projektet og giver indehavere af $DCR-mønten aktiv deltagelse i beslutninger om Decreds udvikling. De kan nemt stemme om de fremsatte forslag eller endda fremsætte deres egne forslag. Dette er en af årsagerne til, at Decred har en enormt stor community.

Decreds værdier afspejler sig på alle niveauer: En open-source kryptovaluta, som finansierer sig selv og projekter inden for økosystemet bæredygtigt og træffer decentraliserede beslutninger gennem Politeia. Alt i alt sigter man mod at opbygge et stærkt krypto-netværk, der bidrager til samfundets bedste. Dette kan de altid stole på et stort team og en global online-community.

Top  Bitcoin-Kurs schwach: Welche Wirtschaftsdaten könnten die Kurse diese Woche beeinflussen?

Decred fungerer gennem lynhurtige transaktioner og en hybrid-konsensusmekanisme

Decred gør brug af Lightning Network ligesom Bitcoin. Dette er et Layer-2-protokol, der muliggør hurtige og omkostningseffektive transaktioner samt et større transaktionsvolumen. Decred er dermed en glimrende betalingsmetode. Men det er ikke alt. En anden central funktion ved Decred er hybrid-konsensusmekanismen, der er baseret på en blanding af Proof-of-Work og Proof-of-Stake.

Denne konsensusmekanisme involverer både minearbejdere og stakere af $DCR i sikringen og opretholdelsen af netværket. Dette øger sikkerheden mod angreb og sikrer samtidig aktiv deltagelse i governance-beslutninger om netværkets fremtid.

Proof-of-Stake-delen af Decred giver indehavere af Decred-mønter mulighed for at “stake” deres mønter og deltage i beslutningsprocessen i netværket. I Proof-of-Work-delen kan minearbejdere bruge computerkraft til at tilføje nye blokke til blockchainen. Både stakere og minearbejdere modtager følgende belønninger:

  • 80% til de stemmeberettigede gennem Proof-of-Stake
  • 10% til Proof-of-Work minearbejdere
  • 10% til Decreds treasury

Alle belønninger udbetales i form af $DCR-mønter, som er den systemejede kryptovaluta i netværket. Treasuryen spiller en central rolle i bæredygtigheden af blockchain-netværket. Gennem treasuryen finansieres projektet autonomt og bidrager samtidig til support af nye projekter.

I fremtiden planlægger Decred at skifte hash-algoritmen til blake3, hvilket ville gøre de nuværende ASIC-minere forældede. Derudover vil fordelingen af blokbelønningerne ændres til 89% PoS, 1% PoW og 10% treasury. Dette viser, hvor lidt kontrol de centraliserede PoW-minere har over blockchainen og bekræfter, at $DCR-indehaverne gennem PoS har det endelige ord.

$DCR er den systemejede token, der driver det fællesbaserede økosystem

$DCR driver kryptovalutaens økosystem og spiller en central rolle i drift af netværket. Indehavere af $DCR belønnes for at stake deres mønter og kan samtidig deltage i projektets governance-beslutninger. De har ret til at påvirke udviklingen af projektet og direkte påvirke dets fremtid.

Top  Kryptobørsen risikerer at blive de store tabere af de nye Bitcoin-ETF'er

Projektet selv sigter mod at følge stærke principper, herunder:

  • Softwaren udviklet inden for rammerne af Decred er altid fri og open-source.
  • Ytringsfrihed og respekt er højeste prioritet.
  • Mange interessenter er involveret.
  • Fokus på privatliv og sikkerhed.
  • Fast og begrænset udbud af mønt

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button