Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

El Salvador lanciert innovative Online-Plattform zur Verfolgung von Bitcoin-Beständen

S Korean Crypto Crime Investigators ‘Overloaded’

El Salvador, kendt for at tage det dristige skridt med at indføre Bitcoin som lovligt betalingsmiddel i september 2021, har nu lanceret en topmoderne online platform til at spore landets Bitcoin-skatkammer.

Initiativet, ledet af Bitcoin Office, en salvadoriansk regeringsenhed dedikeret til overvågning af Bitcoin-relaterede projekter, sigter mod at give offentligheden adgang til data om landets BTC-investeringer via en dedikeret Mempool.

I den officielle meddelelse fra Bitcoin-kontoret lyder det: “El Salvador har nu sin egen @mempool, hvor enhver kan tjekke vores #bitcoin skattekammer beholdninger.”

Indførelsen af denne platform markerer et vigtigt skridt mod at øge gennemsigtigheden i regeringens finansielle anliggender i El Salvador. Den nye website, der ligner en Mempool, giver offentligheden adgang til data om El Salvadors BTC-investeringer.

Ifølge websitet ejer landet 5.748,76 BTC til en værdi af over 352,8 millioner dollars. Platformen viser også, at den salvadorianske regering erhvervede yderligere 31 BTC sidste måned og 7 BTC i den forgangne uge.

Den seneste opskrivning af BTC-reserverne er i overensstemmelse med præsident Nayib Bukeles visionære strategi, som han annoncerede i november 2022 og som indebærer en opsamling af “1 Bitcoin per dag” for El Salvador. Ved aktivt at øge sine Bitcoin-reserver fortsætter El Salvador med at markere sig som en førende inden for Bitcoin og blockchain-teknologi.

Med lanceringen af denne nye platform fortsætter El Salvador med at spille en ledende rolle i omfavningen af Bitcoin og blockchain-teknologien. Nogle fortalere spekulerer i, at disse strategiske initiativer på sigt kan gøre El Salvador til en af verdens rigeste og mest innovative nationer i løbet af de kommende årtier, drevet af introduktionen af Bitcoin.

### El Salvadors Bitcoin-eksperiment: En ubøjelig rejse midt i volatiliteten

El Salvador var i rampelyset i september 2021, da det som det første land indførte Bitcoin som lovligt betalingsmiddel. Dette skridt havde til formål at fremme økonomisk inklusion, forenkle pengeoverførsler og fremme finansiel innovation.

Præsident Nayib Bukeles beslutning blev mødt med kritik, især efter at Bitcoin-prisen faldt fra sit all-time high på 69.000 dollars i november 2021. Trods volatiliteten har El Salvador stået fast ved sin Bitcoin-strategi og er siden 2021 gået ind i kryptocurrency med en gennemsnitlig købspris på 43.097 dollars pr. BTC.

Da Bitcoin i øjeblikket handles over 62.000 dollars, har El Salvadors beholdninger ifølge Nayib Bukele Portfolio Tracker-website indbragt en urealiseret fortjeneste på over 57,4 millioner dollars.

I en nylig kommentar rettede Bukele, der blev genvalgt i februar, fokus mod mainstream-mediers dækning af regeringens økonomiske politik. Han kritiserede mediernes fokus på El Salvadors Bitcoin-beholdninger og påpegede kontrasten i dækningen mellem perioder med lave og høje Bitcoin-markedsværdier.

Bukele fremhævede det betydelige stigning i Bitcoin-markedsværdien og påpegede, at hvis El Salvador solgte sine beholdninger nu, ville det opnå en fortjeneste på over 40 %. Han gentog regeringens tilgang til at holde fast i Bitcoin og understregede, at “1 BTC = 1 BTC”, uanset markedssvingninger. Bukele påpegede også mediernes tavshed over for kritikere, der tidligere havde peget på mulige tab ved lavere Bitcoin-priser.

Selvom El Salvador har tiltrukket opmærksomhed gennem indførelsen af Bitcoin, er landet et unikt eksempel blandt nationer, der har indført en “Bitcoin-standard”. Der er rygter om, at andre lande kan følge dette eksempel, men der er endnu ingen officielle meddelelser.

Der spekuleres dog i, at El Salvador måske kan tilbagebetale sine lån til Den Internationale Valutafond, hvis Bitcoin når 100.000 dollars, og dermed åbne vejen for økonomisk uafhængighed.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version