Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

El Salvadors Bitcoin-investeringer giver overskud på 2,84 procent trods store kursudsving

Saylor's Stand as BTC Dips Amid Fed Shift

El Salvadors Bitcoin-investeringer når 131 millioner dollars
El Salvadors præsident Nayib Bukele annoncerede den 4. december, at landets investeringer i Bitcoin beløber sig til 131 millioner dollars med en nettogevinst på 3,6 millioner dollars. Dette resulterer i en samlet gevinst på 2,84 procent, hvilket er en betydelig bedring fra tidligere rapporterede tab.

## Langsigtet strategi med Bitcoin
Bukele understregede, at El Salvador ikke har til hensigt at sælge deres Bitcoin-investeringer og at de er opmærksomme på, at kursen kan variere. Han sagde: “Vi har aldrig haft til hensigt at sælge; det har aldrig været vores mål. Vi er opmærksomme på, at kursen også vil variere i fremtiden; det påvirker ikke vores langsigtet strategi.”

### President Bukeles beslutning om at træde tilbage
Den 1. december fratrådte Bukele som Præsident for El Salvador for at begynde sin genvalgskampagne i 2024. I løbet af hans første embedsperiode købte El Salvador Bitcoin for statskassen, hvor de oprindeligt investerede 10,3 millioner dollars i september 2021. Efterfølgende faldt Bitcoin-kursen med mere end 50 procent under en nedadgående periode.

Bukele fortsatte dog med at købe Bitcoin og gennemførte gentagne køb i 2022. På et tidspunkt faldt landets Bitcoin-portefølje fra omkring 103,9 millioner dollars til kun 45 millioner dollars.

### El Salvadors brug af Bitcoin
I 2021 blev El Salvador det første land, der indførte Bitcoin som lovligt betalingsmiddel. International Monetary Fund (IMF) har advaret om, at risiciene ved at bruge Bitcoin for El Salvador ikke har materialiseret sig på grund af den begrænsede accept i landet. En Cointelegraph-rapportør forsøgte at betale med Bitcoin i El Salvador i december sidste år, men resultatet var skuffende. For at øge indsigt i kryptovalutaen, planlægger El Salvador at implementere undervisning om Bitcoin i statslige skoler fra næste år.

Exit mobile version