AltcoinsKrypto News

Elon Musks SpaceX og kinesisk ejendomsgigant kan være skyld i kollaps på kryptomarkedet

Elon Musks SpaceX er angiveligt en af hovedskyldige bag et seismisk kryptomarked crash torsdag, der har udløst mere end $1 milliard i likvidationer inden for de seneste 24 timer. Her er de seneste opdateringer.

Bitcoin (BTC)’s pludselige kollaps til næsten $25.300 skete kort efter, at Wall Street Journal (WSJ) offentliggjorde en rapport, der gav sjældne indblik i den privat ejede rumfartsvirksomheds økonomi.

Rapporten sagde, at SpaceX “nedskrev værdien af bitcoin, den ejer, med i alt $373 millioner sidste år og i 2021 og har solgt kryptovalutaen.”

En “nedskrivning” kan skyldes en kombination af bevidste BTC-salg og et fald i værdien af virksomhedens BTC i forhold til gennemsnitsprisen ved købet. WSJ oplyste ingen præcise tal, der viser det beløb, som Bitcoin SpaceX solgte eller købte, eller hvornår det skete i løbet af de sidste to år.

Musk har tidligere bekræftet, at han personligt ejer nogle bitcoins, ligesom SpaceX også gør, men har aldrig specificeret hvor meget.

Den milliardærs offentlige bilvirksomhed, Tesla, har været mere gennemsigtig og meddelte et køb af $1,5 milliarder i Bitcoin tilbage i februar 2021. Selvom værdien toppede på $2 milliarder, har virksomheden sidenhen solgt det meste af sin BTC, som ifølge de seneste regnskaber var værd $184 millioner.

På tidspunktet for offentliggørelsen blev Bitcoin allerede handlet til omkring $20.000, tæt på den laveste pris på året. Prisen reagerede ikke markant på nyheden.

Musks indflydelse har dog tidligere påvirket Bitcoins pris, f.eks. da han annoncerede, at Tesla ikke længere ville acceptere Bitcoin-betalinger for bilkøb i maj 2021, hvorefter aktivets pris faldt med 50%.

Hans offentlige tweets og andre stunts har også haft indflydelse på prisen af Dogecoin (DOGE), CEO’ens favoritkryptovaluta. I april steg memecoinens pris med 25%, efter Musk ændrede Twitter’s tidligere fuglelogo til et billede af en Shiba Inu.

Top  Hacker bruger Bitcoin Fog til at skjule oprindelsen bag Bitfinex-tyveri

Hvorfor kollapsede Bitcoin?

Ud over SpaceX mener nogle, at den kinesiske ejendomsgigant Evergrande kan være forbundet med det seneste kryptokollaps, idet selskabet indgav konkursbeskyttelse i en Manhattan-ret torsdag.

Bitcoin har ikke handlet under $26.000 siden midten af juni, kort efter at de store kryptobørser Binance og Coinbase blev sagsøgt af Securities and Exchange Commission (SEC).

On-chain analytikere hos Glassnode forudsagde volatilitetsstigningen på forhånd og bemærkede tidligere på ugen, at alle investorer, der ønskede at tage profit inden for prisklassen $29.000 til $30.000, nu havde gjort det.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button