Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Erholung auf dem Weltaktienmarkt: The Market Risk Barometer weiter im Aufwind

Die Zuversicht der Anleger festigt sich

## Markedsudvikling

De seneste dage har set en positiv udvikling på verdensaktiemarkederne, hvor de fleste aktieindeks har formået at komme sig efter et tidligere tilbageslag. Blandt dem, der har opnået nye rekordhøjder, er MSCI World-indekset. Selvom de fremvoksende markeder endnu ikke har nået en ny rekordhøjde, har MSCI Emerging Markets-indekset alligevel bevæget sig markant i positiv retning.

## Centralbankernes handlinger

De vigtigste centralbanker forventes stadig at have en støttende virkning på aktiemarkederne. Der er gode chancer for, at Den Europæiske Centralbank vil beslutte sig for endnu en rentenedsættelse på 0,25% i den kommende uge. Den amerikanske centralbank (Fed) forventes også at sænke renten for første gang i denne cyklus den 18. september, med forventninger om en reduktion på 0,25%. Derefter vil Bank of England, Bank of Japan og Schweiziske Nationalbank følge med deres pengepolitiske beslutninger.

## Stærke europæiske aktieindeks

På trods af en svækket fremdrift bevarede stemningen på markedet et venligt præg i den forgangne uge. Den tyske DAX-indeks toppede som det bedste blandt de vigtigste aktieindeks med en stigning på 1,5%. Også Euro Stoxx 50 og Nikkei 225 oplevede stigninger og endte også på podiet.

## Risk Barometer stiger

Med en mærkbar beroligelse på finansmarkederne steg risikoappetitten blandt markedsdeltagerne igen. The Market’s Risk Barometer steg i løbet af ugen fra 49 til 57 point, hvilket placerer det tæt på den øvre grænse for det neutrale område.

## Fokus på US-arbejdsmarkeddata

I den kommende uge vil de amerikanske arbejdsmarkedsdata være i fokus, da de er en afgørende faktor inden den kommende rentebeslutning fra den amerikanske centralbank. Samtidig vil der være interesse i indkøbschefsindeks (PMI) for både industri- og tjenestesektoren i forskellige lande, der er vigtige konjunkturindikatorer.

## Virksomhedsresultater

Virksomhedernes indtjening vil i de kommende dage have en begrænset indflydelse på finansmarkederne. Nogle af de virksomheder, der forventes at offentliggøre deres resultater, inkluderer Dollar Tree, Dormakaba, Hewlett Packard Enterprise, Partners Group, Swiss Life og Broadcom.

Exit mobile version