Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Erster Ethereum-Spot-ETF in Zusammenarbeit mit Coinbase

Ark Invest und 21Shares stellen ersten Antrag

ARK Invest og 21Shares har indgivet en ansøgning om en Ethereum-Spot-ETF. Hvis de opnår succes med dette, vil de som de første amerikanske forvaltere have tilladelsen til en sådan godkendelse.

Første Ethereum-Spot-ETF i samarbejde med Coinbase

Den 6. september indgav virksomhederne Ark Invest og 21Shares en ansøgning om Ethereum-Spot-ETF hos den amerikanske børsmyndighed (SEC). De angav Coinbase Custody Trust Company som forvalter af aktiverne.

Hvis investeringsproduktet kommer op at stå, vil størstedelen af ETH-beholdningen blive opbevaret offline i en såkaldt Cold Wallet af sikkerhedsmæssige årsager. ETH-kursen reagerede på denne nyhed med en eksplosiv stigning, før den stort set straks faldt tilbage til omkring 1.630 USD.

!Ethereum Kursentwicklung in den letzten 24 Stunden | Quelle: BeInCrypto

Forrige uge blev Grayscale vinderen i en retssag mod SEC vedrørende deres Bitcoin-ETF-ansøgning. Forvalteren havde allerede i 2021 ansøgt om at omdanne deres GBTC-fond til en ETF, hvilket blev afvist af reguleringsmyndigheden.

Efter at Grayscale havde appelleret, afgjorde en appeldomstol nu, at SEC’s argumentation var fejlagtig. Dermed er afgørelsen ugyldig, og myndigheden bliver nødt til at genoverveje ansøgningen.

SEC udsætter beslutninger om Bitcoin-Spot-ETF’er til oktober

Som følge af nederlaget i retten har SEC forlænget fristen for beslutningen om syv andre ansøgninger om Bitcoin-Spot-ETF’er til den 17. oktober. Grayscale meddelte den 5. september, at de gerne vil mødes med myndigheden så hurtigt som muligt i håbet om at fremskynde godkendelsesprocessen.

Ark Invests ansøgning om en Ethereum-Spot-ETF vil sandsynligvis også tiltrække stor opmærksomhed. Den kan endda føre til en bølge af nye ansøgninger, da ingen forvaltere ønsker at gå glip af muligheden, ligesom med Bitcoin-fondene.

Det er dog stadig usikkert, hvordan SEC vil forholde sig. Det er uklart, om tilsynsmyndigheden vil afvise ETF’en eller om historien vil ende i retten, ligesom med Bitcoin-pendanten.

Følg os for mere information om krypto på Twitter eller slut dig til vores Telegram-gruppe.

Ansvarsfraskrivelse

I overensstemmelse med Trust Project’s retningslinjer forpligter BeInCrypto sig til upartisk og gennemsigtig rapportering. Denne artikel sigter mod at give præcise og aktuelle oplysninger. Det anbefales dog, at læserne selv kontrollerer fakta og konsulterer en specialist, før de træffer beslutninger baseret på denne indhold.

Exit mobile version