BitcoinKrypto News

Europas første Bitcoin ETF lanceres på Amsterdams EuroNext efter et års forsinkelse

Europas første Bitcoin ETF lanceret på Amsterdams børs

Det londonbaserede firma Jacobi Asset Management har annonceret lanceringen af Europas første Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF), der vil være noteret på Amsterdam-børsen EuroNext.

ETF’en blev lanceret i dag efter en etårig forsinkelse på grund af ugunstige markedsvilkår (Terra-netværkets kollaps og FTX-børsen) og efter at have fået godkendelse fra Guernsey Financial Services Commission (GFSC) i oktober 2021.

Jacobi FT Wilshere Bitcoin ETF handles under tickeren “BCOIN”, hvor Flow Traders fungerer som markedsdeltager, og Fidelity Digital Assets håndterer opbevaringen.

En talsperson fra Jacobi udtaler, at lanceringen af ETF’en er et afgørende skridt for digitale aktiver og et transformerende øjeblik for den globale finansindustri. Jacobi er stolte af partnerskabet og deres rolle i udviklingen af benchmarking for digitale aktiver med institutionel karakter. De har til hensigt at fremskynde fremskridtet for hele økosystemet for digitale aktiver.

ETF’en opkræver en årlig administrationsgebyr på 1,5% fra sine kunder. Blandt de autoriserede deltagere er Jane Street og DRW.

Produktet betegnes som en “game changer”, der sigter mod at fremme accepten af Bitcoin blandt institutionelle investorer og andre nøglespillere.

Introduktionen af dette produkt markerer et betydeligt skift fra de populære Exchange Traded Notes (ETN) på kontinentet. Forskellen ligger i ejendomsstrukturen. Mens ETN-investorer ejer gældsbreve, ejer ETF-aktionærer en andel af fondens underliggende aktiver, i dette tilfælde Bitcoin.

CEO for Jacobi, Martin Bednall, fremhævede virksomhedens engagement i at reducere CO2-fodaftrykket fra Bitcoin. Produktet er den første decarboniserede krypto-fond, der er fuldt ud i overensstemmelse med europæiske Sustainability Finance Disclosure Regulation (SFDR) artikel 8.

Jacobi har samarbejdet med Zumo for at skabe en verificerbar løsning på certifikater til vedvarende energi (REC), der giver investorer mulighed for at bruge Bitcoin og samtidig nå deres økologiske og sociale mål.

Top  Bitcoin Kurs bleibt stabil, während Krypto-Influencer ein Kursziel von $180.000 für den nächsten Bullenmarkt nennen

Mens Europa fører an, forbliver den amerikanske politik usikker

Et vigtigt emne ved lanceringen af Spot-ETF’en i kryptokredse var USA’s manglende godkendelse af et lignende produkt. Securities and Exchange Commission (SEC) udtrykte bekymringer for mulig markedsmisbrug.

Bednall betegner dette som en katalysator for en øget accept og bemærker, at EU overtager føringen fra USA med hensyn til at skabe et sikkert, reguleret og venligt miljø omkring Bitcoin.

Bitcoin-entusiaster i USA er relativt optimistiske med hensyn til muligheden for godkendelse af en Bitcoin-ETF på amerikansk jord, efter at BlackRock og andre institutionelle investorer som Fidelity, Valkyrie osv. har indgivet ansøgninger.

Eksperter forventer, at tilstedeværelsen af en spot-BTC-ETF i USA kan føre til en ny cyklus med frisk likviditet og høje volumener.

Lanceringen af produktet i Europa har ikke påvirket aktivets pris, da det i øjeblikket handles til $29.303, mens Ethereum handles til $1.838.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button