Krypto News

FBI beschlagnahmt millionenschwere Beute der Hackergruppe Lazarus: 1.580 Bitcoins im Wert von 38 Millionen Euro entdeckt

FBI beslaglægger millioner af dollars fra Lazarus hackergruppen

Det amerikanske Federal Bureau of Investigation (FBI) har konfiskeret millioner af dollars fra den nordkoreanske hackergruppe Lazarus, også kendt som ATP38 og TraderTraitor. Efterforskere opdagede bevægelser på blockchain, der afslørede flytningen af omkring 1.580 Bitcoins, hvilket svarer til en værdi på omkring 38 millioner euro i dagens kurs. De stjålne midler siges at være gemt i 6 separate kryptowallets og er blevet erhvervet gennem flere kryptokurstyve. Blandt disse er et tyveri på 60 millioner dollars fra platformen Alphapo den 22. juni 2023 og yderligere 37 millioner dollars fra Coinspaid samme dag. Techcrunch rapporterer desuden, at Lazarus stjal omkring 100 millioner dollars fra brugerne af Atomic Wallet omkring en måned senere.

Lazarus forventes at udnytte deres kryptomiddelbeholdninger

FBI forventer, at Lazarus nu vil forberede sig på at udnytte deres beholdninger af kryptokurser. De opfordrer virksomheder, der handler med digitale valutaer, til at beskytte sig mod transaktioner, der involverer wallet-adresser, der tilhører Lazarus-gruppen eller er forbundet med dem.

Lazarus ansvarlig for en af de største kendte online-tyverier

Lazarus har også været ansvarlig for en af de største kendte online-tyverier til en værdi af omkring 620 millioner dollars. Dette tyveri ramte spillere af online-spillet Axie Infinity. Angriberne gik efter en såkaldt bridge-software, der muliggør omveksling af kryptokurser i spillet til andre digitale valutaer. Operatørerne af den hacket Ronin Bridge oplyste, at der blev stjålet 173.600 enheder af kryptokursen Ethereum.

Top  Kryptokurserne falder en smule: Bitcoin, Ether og andre kryptovalutaer slår sig torsdag formiddag

Angriberne formåede at stjæle digitale valutaer ved hjælp af hackede kryptonøgler. Bridges har længe været betragtet som en potentiel risiko i branchen, da der ofte er lidt viden om deres sikkerhedsforanstaltninger.

Lazarus stjæler millioner i kryptokurser

I dette år alene har Lazarus ifølge TRM-Labs formået at stjæle omkring 200 millioner dollars, hvilket svarer til over 20% af alle kryptokurser, der er blevet stjålet i år.

Mislykket

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button