Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Forscher warnen: Kryptowährungen kein sicherer Hafen in Krisenzeiten

Wie krisensicher sind Kryptowährungen wirklich?

## Bitcoin: Er det virkelig et sikkert helle i urolige tider?

En ny undersøgelse udført af et internationalt forskerteam har kastet et nyt lys over investeringer i kryptokurver som Bitcoin under økonomisk og politisk uro. Resultaterne har ført til advarsler om forsigtighed for potentielle investorer i kryptomarkedet.

### Undersøgelse af kryptokurver

I perioden mellem april 2018 og december 2022 har økonomiske eksperter fra Polen, Wales og Frankrig analyseret ti kryptokurver og deres kursudvikling. Sammenligninger blev foretaget med udviklingen af guld- og aktiekurser samt betydningsfulde begivenheder som starten på coronapandemien og Ukrainekonflikten.

### Normale perioder versus turbulens

Resultaterne af undersøgelsen viste, at kryptokurver i normale økonomiske faser faktisk kan fungere som et godt værktøj til at sikre formue. “Prisfastsættelsen af kryptokurver forblev generelt løsrevet fra økonomiske risici i normale perioder,” kommenterede Danial Hemmings fra Bangor Business School i Wales.

Dog blev kryptomarkedet også påvirket i særligt turbulente perioder som starten på coronapandemien og oplevede betydelige nedture, ligesom andre investeringsklasser.

### Korrelation mellem Bitcoin og aktier

Der har været observeret en stigende korrelation mellem aktie- og kryptomarkedet i de senere år, især siden starten på coronakrisen. Dog synes denne korrelation at være aftaget i det seneste år. Efter bankturbulenserne i marts 2023 og eskaleringen af konflikten i Mellemøsten oplevede Bitcoin og andre kryptokurver stigninger i kursen, mens aktiemarkederne viste en tendens til nedgang.

I sidste ende er det stadig klogt at udvise forsigtighed, når man overvejer at inkludere kryptokurver i ens investeringsportefølje. Bitcoin skal stadig bevise sin rolle som en sikring under krisetider.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version