Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Forskere kritiserer kryptokurrency som ekstremt skadelig for miljøet

Bitcoins: Enormt miljøskadelige og energikrævende, ifølge forskere

Dannelsen af digitale valutaer forbruger ekstremt meget energi. Bitcoin-minere bruger primært strøm fra fossile energikilder, ifølge en FN-studie. Desuden viser studiet også et ekstremt højt vandforbrug. Ifølge forskere vil genereringen af ​​Bitcoin kryptovaluta i verden bruge mere strøm end mange folkerige lande, som f.eks. Pakistan.

Prognoser fra juli i år estimerer, at der vil være behov for mere end 135 terawatt-timer (TWh) til Bitcoin-mining i 2023. Dette blev skrevet af en gruppe forskere ledet af Kaveh Madani fra United Nations University’s Institute for Water, Environment and Health i Hamilton, Canada i det faglige tidsskrift “Earth’s Future”. Det blev også fremhævet, at størstedelen af ​​strømmen kom fra fossile energikilder. Dette medfører, at kryptovalutaen har en ekstrem belastning på miljøet og klimaet.

Bitcoins er også blevet kaldt for digitalt guld: Ligesom guldminedrift, udvindes de virtuelle mønter. Produktionen er baseret på blockchain-teknologi, hvor transaktioner gemmes som kryptografiske blokkædedata. Minerne, også kendt som “schürfer”, verificerer hver transaktion med stor computerkraft og genererer en data-blok, der tilføjes til denne blockchain. Dette forbruger enorme mængder energi.

I henhold til studiet blev der i perioden mellem 2020 og 2021 brugt 173 TWh til Bitcoin-mining, hvilket er 60% mere end i perioden 2018-2019. Forskerne baserede deres data på Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index. Ifølge dataene kom 67% af den strøm, der blev brugt i perioden fra 2020 til 2021, fra fossile energikilder. Vandkraft, som er den vigtigste vedvarende energikilde for Bitcoin-mining-netværket, dækkede omkring 16% af strømbehovet.

Forskerteamet omkring Madani har understreget, at vandfodaftrykket af produktionen af kryptovalutaen er betydelig. I perioden fra 2020 til 2021 blev der brugt omkring 1,65 kubikkilometer vand. Dette ville være nok til at forsyne mere end 300 millioner mennesker i landområder i Afrika syd for Sahara eller fylde mere end 660.000 olympiske svømmebassiner. I samme periode blev der udledt omkring 86 millioner tons CO2 fra Bitcoin-mining.

Exit mobile version