Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

FTX: $200 Mio. Versicherungsfonds basierte auf Zufallszahlen

$200 Mio. Versicherungsfonds basierte auf Zufallszahlen

FTX: $200 Mio. Versicherungsfonds basierede på tilfældige tal

Den aktuelle retssag mod FTX-grundlægger Sam Bankman-Fried afslører nye fakta om den tidligere næststørste kryptobørs i verden. Gary Wang, der var teknisk direktør i virksomheden indtil november 2022, har afsløret, at en påstået forsikringsfond nu var en markedsføringsstunt.

Allerede i 2019 præsenterede FTX en såkaldt “Backstop Liquidity Fund”, der også blev kaldt en “Insurance Fund”. Det blev angiveligt præsenteret som en redningspakke, hvor frivillige deltagere kunne bidraget.

Formålet med forsikringsfonden var officielt at skabe tilstrækkelig likviditet på FTX for at sikre handelens pålidelighed. Fondens midler kunne for eksempel bruges i situationer, hvor magtfulde handlende stod over for en likvidation.

“Det giver backstop-likviditetsudbyderne mulighed for at give likviditet fra andre markeder til FTX i tilfælde af nødsituationer, hvilket fjerner den farlige kontoposition fra FTX’s bøger og forhindrer sandsynlig konkurs,” forklarede virksomheden i en blogindlæg.

Formålet var at gøre kryptobørsen særligt brugervenlig og sikker. Men som Gary Wang for nylig afslørede under retssagen mod Sam Bankman-Fried, var fonden i høj grad en bedrag.

Ifølge Gary Wang eksisterede der faktisk en Backstop Liquidity Fund, men i meget mindre omfang end FTX gerne ville have det til at se ud. I september 2022 – to måneder før kryptobørsens sammenbrud – havde fonden angiveligt en samlet værdi på 200 millioner dollars.

I februar 2021 fejrede FTX en tilsyneladende succes. Dengang havde fonden passeret 100 millioner dollars i værdi. Et tweet, som virksomheden skrev dengang, kan stadig findes online.

“Med de 5,25 millioner FTT, som vi blev indbetalt til vores forsikringsfond i 2019, er fonden nu mere end 100 millioner dollars værd,” lød det i tweetet.

Som vidne i retssagen mod SBF bekræftede Wang, at de officielle tal var fuldstændigt fiktive. Den faktiske værdi af Backstop Liquidity Fund var væsentligt lavere. For at kunstigt overdreven disse data skrev Wang en programkode i programmeringssproget Python.

“Der var ingen FTT i forsikringen. Der var kun amerikanske dollars. For det andet stemmer tallet angivet i tweetet ikke overens med tallet i databasen,” sagde han.

Ifølge Wang stammer dataene i tweetet fra kryptobørsens officielle hjemmeside. De tal, der kunne ses der, blev dog bevidst manipuleret for at virke mere troværdige for potentielle brugere.

For at beregne den forfalskede værdi af Backstop Liquidity Fund brugte FTX det 24-timers handelsvolumen på deres egen markedsplads som udgangspunkt. Dette tal blev multipliceret med cirka 7.500 takket være Python-koden.

Resultatet blev derefter divideret med en milliard. Denne sidste værdi blev derefter vist på FTX’s officielle hjemmeside, forklarede Wang den 6. oktober i retten, på den fjerde dag af SBF-sagen.

Kilder: Medium.com, @BitMEXResearch

Exit mobile version