Krypto NewsRegulierung

FTX-Grundlægger Sam Bankman-Fried anklages for at misbruge kundemidler til politiske valgkampsdonationer før de amerikanske mellemliggende valg i 2022

Kryptobørsgrundlægger anklages for misbrug af kundemidler til politiske donationer

Den tidligere grundlægger af den nu opløste kryptobørs FTX, Sam Bankman-Fried, står over for alvorlige anklager om at have misbrugt kundemidler til politiske donationer forud for de amerikanske mellemvalg i 2022. Disse påstande blev fremlagt i en anklageskrift af statsadvokaterne på mandag.

Ifølge anklageskriften skulle den 31-årige Bankman-Fried have brugt stjålne kundemidler fra FTX’s søsterselskab, Alameda Research, til valgkampsdonationer. For at skjule sine handlinger skulle han have overført penge fra Alameda til FTX-ledere private konti. Disse ledere skulle angiveligt have foretaget donationerne i deres eget navn. Anklagerne omfatter overførselsbedrageri, værdipapirbedrageri, råvarebedrageri og hvidvaskning af penge og er forbundet med FTX’s sammenbrud i november året før.

Politisk indflydelse og store donationer

Bankman-Fried, hvis formue tidligere blev anslået til omkring 26 milliarder dollars, bliver beskyldt for at have brugt den politiske indflydelse, som disse donationer skaffede ham, til at fremme lovgivning, der var venlig over for FTX, både i Kongressen og over for tilsynsmyndighederne. Især menes han at have foretaget politiske donationer på over 40 millioner dollars i 2022 og etableret sig som en af de største bidragydere i Washington. Hans donationer var primært rettet mod demokratiske kandidater, selvom han hævdede at have støttet republikanere med hemmelige “mørke” donationer.

Retssag planlagt for oktober

En retssag mod Bankman-Fried for bedrageri og hvidvaskning af penge er planlagt til den 2. oktober.

Ved en nylig distriktsretshøring i New York blev Bankman-Frieds kaution tilbagekaldt, og han blev arresteret, efter at dommer Lewis Kaplan havde fastslået, at han sandsynligvis havde manipuleret mindst to vidner, herunder Caroline Ellison, administrerende direktør for Alameda Research og tidligere kæreste til Bankman-Fried. Han siges angiveligt at have videregivet Ellisons private dagbøger til en journalist fra New York Times i forsøg på at påvirke offentlighedens opfattelse af hendes karakter.

Top  Kan PEPE fortsætte sin stigning til himmels?

Bankman-Fried blev tidligere i december 2022 anholdt på Bahamas for milliarder af dollars i bedrageri i forbindelse med FTX-børsens fiasko. I hele retssagen fastholdt han sin uskyld og erklærede sig ikke skyldig i alle anklager mod ham.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button