Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

FTX’s Former CEO Sam Bankman-Fried Considers Closing Alameda Research Amidst Exposé Alleging Close Ties with FTX

Sam Bankman-Fried Wrote a Draft Twitter Thread For Alameda Closure Two Months Before FTX Collapse

Sam Bankman-Fried overvejede at lukke Alameda Research før FTX-kollaps

Tidligere FTX-boss Sam Bankman-Fried havde skrevet en udkast til en Twitter-tråd, hvor han annoncerede mulig lukning af sin hedgefond, Alameda Research.

Udkastet til tråden, som blev lavet i september 2022, afslører, at Bankman-Fried overvejede at annoncere lukningen af Alameda Research, handelsfirmaet han medstiftede, kun to måneder før FTX’s sammenbrud.

Under retssagen vidnede FTX medstifter Gary Wang, at Bankman-Fried var bekymret over en kommende artikel, der ville afsløre de tætte bånd mellem FTX og Alameda Research.

Bankman-Fried roser Alameda i udkast til tråd

I tråden roste Bankman-Fried Alameda Research som en afgørende spiller i økosystemet, der fungerer som “en køber, når ingen andre er klar til at købe – når markederne er vilde og volatile, priserne falder, og kapitalen er knap”.

Han roste også Alameda’s resultater efter hans afgang og fremhævede dets rolle som en betydelig global kilde til likviditet og vejledning for branchen.

Dog erkendte Bankman-Fried Alameda’s største fiasko i udkastet til tråden, nemlig at miste overblikket over millioner af dollars i Ripple-tokens på grund af mangelfuld regnskab i februar 2018.

“Vi blev vogne og vores regnskab var også ligeglade, og vi mistede det meste af det, vi havde tjent,” skrev Bankman-Fried.

Bankman-Fried brugte tråden som en mulighed for at imødegå den fortælling, som konkurrenter havde spredt om, at Alameda og FTX havde for tætte bånd.

Han afviste påstandene som afledninger fra konkurrenternes egne problemer og understregede, at de ikke var sande.

Interessant nok blev Bankman-Frieds plan om at afvikle Alameda Research stoppet på grund af firmaets betydelige gæld på 14 milliarder dollars til FTX.

Wang vidnede om, at da han informerede Bankman-Fried om, at det ikke var muligt at lukke Alameda, anerkendte Bankman-Fried simpelthen situationen.

Udkastet til tråden konkluderer med den hypotetiske udtalelse: “Alameda Research er død. Længe leve FTX.”

Dog lukkede Bankman-Fried aldrig Alameda som planlagt.

Wang afslutter vidnesbyrd på sjette dag af retssagen

På den sjette dag af retssagen afsluttede Wang sit vidnesbyrd og erkendte endnu engang, at han begik forbrydelser sammen med Bankman-Fried.

Sidste uge tilstod Wang, at han og tidligere FTX-boss Sam Bankman-Fried begik bedrageri med trådløs forbindelse.

Han afslørede over for juryen, at han og Bankman-Fried begik finansielle forbrydelser og bedrageriske praksisser, der til sidst førte til sammenbruddet af den kryptohandelplatform.

Som teknisk direktør hos FTX og medejer af Alameda Research, en kryptohedgefond, der blev grundlagt af Wang og Bankman-Fried i 2017, indrømmede Wang, at han begik bedrageri med trådløse forbindelser, værdipapirer og råvarer.

Han afslørede, at duo’en ulovligt trak svimlende 8 milliarder dollars fra FTX-fonde via Alameda Research. Wang hævdede desuden, at Bankman-Fried dirigerede disse ulovlige handlinger.

Exit mobile version