Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Guldprisens rally fortsætter med at nå nye rekordhøjder – forventninger om rentenedskæringer og geopolitiske bekymringer driver stigningen

US-Inflation bei 3,4 Prozent – Gold legt zu

## Guldprisrally fortsætter med at nå nye højder

Den seneste stigning i guldprisen har været drevet af håb om kommende rentenedsættelser og geopolitiske bekymringer, og denne opadgående tendens ser ud til at fortsætte. Guld har oplevet en stigning på op til 1,4 procent, og prisen er nu nået op på 2225,09 dollars pr. ounce, hvilket markerer et nyt rekordhøjt niveau.

### Baggrund for den stigende guldpris
Guldprisen er steget med over otte procent siden begyndelsen af marts måned og er på vej mod den største månedlige gevinst på et år. En af årsagerne til denne stigning er udsigten til kommende rentenedsættelser, som gør guld attraktivt for mange investorer. Når de officielle rentesatser er høje, foretrækker investorer ofte sikre, rentebærende investeringer i stedet for at investere i guld, som ikke giver afkast i form af renter. Derudover forbliver centralbankerne fortsat store købere af guld.

### Ekspertudtalelse
Thomas Altmann, der er porteføljemanager hos QC Partners, forklarer: “Den potentielle udsigt til rentenedsættelser gør guld attraktivt for mange investorer. Når de officielle rentesatser er høje, foretrækker investorer ofte sikre, rentebærende investeringer i stedet for at investere i guld, som ikke giver afkast i form af renter. Derudover forbliver centralbankerne fortsat store købere af guld.”

Guldprisen ser ud til at forblive i fokus på baggrund af disse faktorer, og investorer vil fortsat holde øje med udviklingen på markedet for at navigere i disse usikre tider.

Exit mobile version