Krypto News

Hackerangreb på Solana-wallets: Millioner blev stjålet – Hovedmistænkte er wallet-applikationen “Slope”

Hackerangreb på Solana-Wallets: Millioner blev stjålet

Am 3. august blev Solana-blockchain udsat for et omfattende hackerangreb, hvor adskillige Solana-baserede wallets blev tømt, og flere er truet.

Ifølge Magic Eden, en NFT-markedsplads, synes det at være “en SOL-exploit, der tømmer wallets i hele økosystemet”, som Cointelegraph rapporterer. Indtil videre er der blevet stjålet digitale aktiver til en værdi af omkring otte millioner dollars fra Solana-baserede wallets, og tallet stiger. Brugerne blev opfordret af udviklerne til at slette mistænkelige links og overføre deres aktiver til cold wallets. Phantom og Slope wallets er blandt dem, der er berørt af exploitet.

Kryptobørs Cypher appellerer til hacker

Kryptobørsen Cypher, der har mistet en million dollars som følge af hackerangrebet, oplyser, at smart contracts er blevet frosset, da protokollen er berørt af hackerangrebet. Cypher-teamet appellerer i øjeblikket til hackerne om at finde en fælles løsning. I en anden post oplyses det, at Cypher vil samarbejde med OtterSec, Neodyme og SolShield for at lave en “post mortem” og få mere information om hacken. Teamet fra Cypher erkender, at folk i sådanne situationer føler sig følelsesmæssigt involverede og beder derfor om tålmodighed, da disse processer normalt tager tid.

Hackerangreb via Slope: Første resultater af analyserne

Berørte wallet-adresser blev oprettet eller midlertidigt brugt med Slope’s mobile wallet-app. Dette kan have ført til utilsigtet overførsel af private keys. Ifølge blockchain-ressourcen PeckShield kunne exploitet være resultatet af et “supply chain problem”, som hackerne udnyttede for at få fat i private keys bag de berørte wallets. Solana-udviklerne understreger derfor, at hackerne ikke angreb direkte mod Solana-protokollen, men mod wallet-applikationen. De har dog endnu ikke fundet ud af, hvordan hackerne præcist gik frem, eller om exploitet virkelig blev udført gennem Slope-applikationen.

Top  Milliardærens kryptogåde: Ejer Ethereum for 470 millioner dollars, men har mistet adgangen

En første analyse af den kritiske logginginfrastruktur for Slope, der blev bestilt af Slope Finance hos OtterSec fra den 4. til den 10. august, har vist, at wallet-softwaren Slope sandsynligvis kompromitterede de private nøgler. Det blev dog konstateret, at ikke alle adresser på Slope-serveren blev påvirket, og der blev også tømt adskillige andre wallets.

Den vigtigste konklusion fra OtterSec’s undersøgelse er imidlertid, at der (indtil videre) ikke er beviser for, at Slope-serveren blev ramt. Det sikkerhedsteam, som Slope har hyret hos SlowMist, fokuserer også på at finde årsagen til exploiten på Slope-serveren og opfordrer fællesskabets medlemmer til at deltage i jagten på hackerne. Ifølge SlowMists rapport forsøger Slope-teamet også at komme i kontakt med hackerne ved at tilbyde bug bounties for at opmuntre dem til at returnere de stjålne aktiver. De er alle involveret i at fremme en sund vækst i Solanas økosystem.

Hackerangrebet har også sat Solana-kursen under betydeligt pres. Denne kryptocurrency fra netværket kendt som “Highspeed Blockchain” og “Ethereum-killer” faldt mærkbart som en første reaktion.

Redaktion finanzen.net

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button