Krypto News

Hedgefond under ledelse af Michael Burry holder short-positioner for over 1,6 milliarder dollars imod aktiemarkedet – Hvordan vil Bitcoin kursen reagere?

Bæriske tendenser og deres mulige indvirkning på Bitcoin-kursen

En nyhed, der for nylig er kommet frem, er, at en hedgefond, der er ledet af Michael Burry, har taget en kort position på mere end 1,6 milliarder dollars mod aktiemarkedet ifølge de seneste oplysninger fra SEC. Dette rejser spørgsmålet om, hvordan Bitcoin-kursen kan reagere, hvis der faktisk forestår en større markedskorrektion.

Michael Burry er kendt af mange for sin rolle i filmen “The Big Short”, hvor han forudså boligboblen i 2008. Nu har hedgefonden Scion Asset Management under hans ledelse købt put-optioner til en værdi af 866 millioner dollars og 739 millioner dollars mod henholdsvis S&P 500 og Nasdaq 100. Disse salgsoptioner giver en simpelthen retten til at sælge en aktivklasse til en bestemt pris i fremtiden.

Flere andre betydelige aktører er også begyndt at indgå store væddemål mod aktiemarkedet. For eksempel skabte den amerikanske senator Tom Carper kontrovers ved at træffe en lignende beslutning. Beincrypto rapporterede for nylig om hans investering på 30.000 dollars i ProShares Short QQQ (PSQ), som er en omvendt børsnoteret fond (ETF), der også satser mod Nasdaq 100.

Selvom inflationsvæksten ifølge CPI-data fra det amerikanske statistikbureau er aftaget i august, er mange investorer stadig forsigtige. De er overbevist om, at den amerikanske centralbank stadig er langt fra betydelige rentenedsættelser.

Derfor opstår spørgsmålet nu, hvordan disse omstændigheder potentielt kan påvirke kryptomarkedet i de kommende uger.

Bæriske tendenser udløser en korrelation mellem amerikanske aktier og kryptomarkedet

Ifølge en rapport fra dataanalyseplatformen BlockScholes har Bitcoin (BTC) ikke længere en statistisk relation til Nasdaq 100 og S&P 500. Aktiemarkedet har dermed ikke længere en kausal indflydelse på kryptomarkederne, som det blev observeret for år tilbage.

Top  Bitcoin-ETFs sætter rekord med spot-handelsvolumen - Kryptovaluta markedet buldrer frem

Ikke desto mindre har de seneste nedadgående datatendenser udløst en voksende korrelation mellem investorens adfærd på begge markeder. Mens S&P 500 faldt med 4,8% i august, faldt BTC med næsten 12% siden den 2. august.

Som diagrammet nedenfor viser, oplevede korrelationskoefficienten mellem BTC og S&P 500 en betydelig stigning i august. Fra den 1. august til den 17. august steg den fra -0,65 til 0,47.

Dette indikator måler retningen og omfanget af den statistiske korrelation mellem to forskellige variabler eller aktiver.

Derfor har både Bitcoin- og aktiekurserne i august udviklet sig i stor grad i samme retning, dog i forskellige grader.

Denne positive korrelationstendens kan meget vel fortsætte i de kommende uger. Hvis Wall Street-investorer udløser et fald i aktiemarkederne på grund af de gældende omstændigheder, vil BTC-prisen sandsynligvis bevæge sig i samme retning.

Efterspørgslen efter BTC fra amerikanske investorer falder

Mens Wall Street-størrelser åbner kortpositioner mod aktiemarkedet, viser vigtige on-chain data en aftagende efterspørgsel efter BTC blandt institutionelle amerikanske investorer.

Dette kan udledes af Coinbase Premium Index, der viser den procentvise forskel mellem bitcoinpriserne på Coinbase Pro og Binance.

Mens Binance dominerer den globale detailmarked, betragtes Coinbase bredt som den foretrukne kryptobørs for institutionelle og velhavende investorer i USA.

Derfor indikerer negative værdier af premiumindekset en nedgang i købspresset fra amerikanske investorer.

Som diagrammet ovenfor viser, har Coinbase Premium Index haft en negativ tendens siden august. Det betyder, at amerikanske investorer ikke kun er begyndt at satse imod aktiemarkedet i august, men også har mistet interessen for BTC.

Vigtige Coinbase Pro-brugere i USA inkluderer velhavende enkeltpersoner, børsnoterede virksomheder og den amerikanske regering selv. Deres handelsadfærd påvirker ofte BTC-priserne betydeligt.

Top  Millioner af Bitcoin sidder ubrugt i inaktive wallets - hvad betyder det for markedet?

Derudover viser diagrammet ovenfor, at BTC-kursen har tendens til at stige, når Coinbase Premium Index bevæger sig ind i det positive (grønne) område.

Dette underbygger sandsynligheden for en korrelation mellem amerikanske aktier og BTC i de kommende uger.

Kursprognose: Kan bitcoin falde til 25.000 USD?

Baseret på ovenstående on-chain data kunne en betydelig nedadgående bevægelse på de amerikanske aktiemarkeder presse BTC-kursen mod 25.000 USD.

De 1,17 millioner adresser, der har købt 566.350 BTC til en gennemsnitlig pris på 27.057 USD, vil dog være den første støtte. Men hvis dette bearish momentum forstærkes, kan en panikagtig salgsoffensiv presse prisen yderligere ned mod 25.000 USD.

Omvendt kan Bitcoin-bulls vinde kontrol, hvis BTC-kursen igen stiger til 31.000 USD. Men som vist ovenfor, har 2,63 millioner adresser købt 1,63 millioner BTC til en gennemsnitspris på 29.500 USD. Hvis disse prøver at minimere deres tab, kan de utilsigtet udløse en nedadgående bevægelse.

Følg os for mere information om krypto på: Twitter eller deltag i vores gruppe på Telegram.

Bemærk venligst:

Denne prisanalyse-artikel er kun til informationsformål og bør ikke betragtes som finans- eller investeringsrådgivning i overensstemmelse med Trust Project’s retningslinjer. BeInCrypto forpligter sig til nøjagtig og upartisk rapportering, men markedsforholdene kan ændre sig uden forudgående varsel. Udfør altid dine egne undersøgelser, og konsulter en professionel, før du træffer finansielle beslutninger. Desuden er tidligere resultater ikke en garanti for fremtidige resultater.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button