Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Historiker Yuval Noah Harari: Warum er Bitcoin als “Währung des Misstrauens” ablehnt

Bitcoin ist eine "Währung des Misstrauens"

## Yuval Noah Harari kritiserer Bitcoin som en valuta præget af mistillid

På Innovation Summit 2024 af Bank for International Settlements (BIS) udtalte Yuval Noah Harari for nylig sine bekymringer over for Bitcoin som fremtidens valuta. Den israelske historiker og bestsellerforfatter ser ikke med venlige øjne på den kryptovaluta, da han mener, at den er baseret på “mangel på tillid”. Selvom Harari anerkender, at udviklingen kunne bevæge sig mod elektronisk valuta, mener han, at det historiske tillid til banker og regeringer har vist sig at være pålideligt.

### Kritik af Bitcoin’s “Mangel på Tillid”

Hararis synspunkt går imod Bitcoin’s essentielle decentraliserede natur. Han forklarede, at han som historiker ikke bryder sig om Bitcoin, fordi det er en form for valuta, der hviler på mistillid. Han undlod dog at redegøre for, hvorfor folk stadig bør have tillid til centralbanker i en tid med kronisk inflation og hurtig værdiforringelse af fiat-valutaer. Hararis udtalelser har ført til stor debat i kryptosektoren og har mødt skarp kritik.

### Bitter debat omkring Hararis synspunkter

Charles Hoskinson, medstifter af Cardano, reagerede på Hararis analyse og kaldte den “Dunning-Kruger på steroider”, hvilket hentyder til mennesker, der overvurderer deres egen kompetence. En anden Bitcoin-forkæmper, Walker, påpegede BIS’s kontroversielle historie under Anden Verdenskrig, hvor flere direktører senere blev dømt for krigsforbrydelser eller forbrydelser mod menneskeheden.

### Fremtiden for digitale centralbankvalutaer

I dag støtter BIS klart indførelsen af digitale centralbankvalutaer (CBDCs), som potentielt kunne føre til en hidtil uset overvågning af finansielle transaktioner. Over 134 lande, der repræsenterer 98 % af verdens BNP, arbejder på udviklingen af CBDC. Selv Den Europæiske Centralbank forsker i en digital euro, planlagt til lancering i 2026, selvom der endnu ikke er politisk mandat hertil. EU’s blockchain-ekspert, Dr. Joachim Schwerin, udtrykte i et interview skepsis om CBDC’ers massetilgængelighed.

### Bitcoin’s “Mangel på Tillid” og dens fordele

Hvad der for Harari synes at være en ulempe, opfatter overbeviste Bitcoin-tilhængere som en af de vigtigste fordele ved kryptovalutaen. Men hvad betyder “mangel på tillid” i Bitcoin-sammenhæng? Det refererer til en egenskab ved Bitcoin-blockchain, hvor man ikke behøver at stole på en tredjepart for at bruge den. Takket være Proof-of-Work-algoritmen kan alle deltagerne opnå enighed uden en overordnet autoritet.

I bund og grund er tilliden i Bitcoin decentraliseret og placeret i koden, ikke i en finansiel institution som SWIFT. Derfor er tillid ikke fuldstændigt elimineret, men distribueret decentralt.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Exit mobile version