AltcoinsKrypto News

Hong Kong satser på at blive et førende kryptohub og regulerer kryptorummet

Hong Kong: Fremme af udviklingen af kryptovalutaer og Web3

Hong Kong har som mål at blive et vigtigt knudepunkt for kryptovalutaer og udviklingen af Web3. Landet arbejder aktivt på at fremme denne udvikling, og derfor har landets vigtigste finansielle reguleringsorgan, Securities and Futures Commission (SFC), planer om at regulere kryptorummet ved at udstede licenser til detailkryptovalutabørser.

I den seneste tid har Hong Kong også taget visse tiltag, der yderligere styrker landets position som en vigtig aktør inden for Web3-området. Den 30. juni annoncerede Hong Kong-regeringen oprettelsen af en task force, der har til formål at fremme den etiske udvikling af Web3 i regionen. Task forcen består af 11 regeringsembedsmænd og 15 branchepartnere, og holdet sigter mod at fremme vækst og innovation i kryptosektoren.

SFC har desuden udstedt licenser til børser i overensstemmelse med sin nye kryptolicensordning. Ifølge de nye regler vil bystaten også tillade detailinvestorer at handle specifikke “large-cap tokens” på licenserede børser, under forudsætning af at der implementeres beskyttelsesforanstaltninger som videnstest, risikoprofiler og rimelige eksponeringsgrænser.

Forventet stigning i Web3-initiativer og virksomheder der vælger Hong Kong

Co-founder og executive chairman hos Animoca Brands, Yat Siu, forventer en stigning i “begivenheder, aktiviteter og virksomheder, der vælger Hong Kong som deres Web3-hovedkvarter”. Han udtrykker sin personlige forventning om stærk støtte til Web3-initiativer både fra den hongkongske regering og det lokale erhvervsliv, herunder organisationer som Animoca Brands.

Siu mener, at de nylige godkendelser viser regeringens engagement i at skabe en gunstig miljø for Web3-projekter. Matthew Cheung, chief strategy officer hos Hong Kong Virtual Asset Exchange, som var en af de første der fik principgodkendelse fra SFC, har ligeledes udtalt, at SFC’s proaktive tilgang og gennemsigtige ramme giver udviklingsmuligheder for børser, der overholder reguleringskravene.

Top  Der Shiba Inu Coin setzt die Aufwärtsbewegung fort

Hongkongs banker er stadig tilbageholdende over for kryptokunder

Selvom der er sket fremskridt inden for reguleringen af krypto i Hong Kong, har de største banker i landet været tilbageholdende med at handle direkte med kryptokunder. Ifølge rapporter har Hongkongs banktilsyn endda opfordret banker som HSBC, Standard Chartered og Bank of China til at engagere sig med kryptokunder.

Hong Kong Monetary Authority (HKMA) opfordrede bankerne i juni til at gennemføre den nødvendige due diligence for potentielle kunder uden at “skabe unødvendige byrder”, især for dem der etablerer kontorer i Hong Kong for at undersøge mulighederne her.

Siu hævder, at dette viser regeringens støtte til etableringen af kryptoprojekter i regionen. Han påpeger også, at mange porteføljevirksomheder har oprettet bankkonti i Hong Kong med succes og råder virksomheder, der oplever problemer, til at samarbejde med organisationer som InvestHK, en regeringsafdeling dedikeret til at hjælpe udenlandske virksomheder, der ønsker at etablere sig i regionen.

Det er værd at bemærke, at Hongkongs tilgang til krypto står i skarp kontrast til USAs myndigheders, som har øget deres kontrol med industrien efter sammenbruddet af FTX og andre velkendte kryptovirksomheder.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button