BitcoinKrypto News

Hvad sker der med BTC-kursen, hvis anmodningen om en Bitcoin-ETF bliver afvist? Det siger eksperterne.

En Bitcoin-Spot-ETFs potentielle indvirkning på BTC-kursen

Mange kryptoentusiaster har længe set godkendelsen af en Bitcoin-Spot-ETF i USA som et stort skridt fremad for kryptovalutaen. Flere forskellige udbydere, herunder BlackRock, Grayscale, VanEck, WisdomTree, Fidelity, 21Shares og ARK Invest, har allerede ansøgt om godkendelse af deres egne Bitcoin-ETF’er hos den amerikanske børstilsynsmyndighed SEC. Samtidig har Bitcoin-kursen vist en opadgående tendens i de seneste uger efter måneder med sidelæns bevægelse. Denne opadgående tendens menes at være drevet af den potentielt forestående godkendelse af den første Bitcoin-Spot-ETF i USA. Men hvad vil der ske med BTC-kursen, hvis ansøgningen faktisk bliver afvist? Her er, hvad eksperterne siger.

Hvorfor en Bitcoin-Spot-ETF er vigtig

En godkendt Bitcoin-Spot-ETF vil gøre det muligt for institutionelle investorer og små investorer at investere i den originale kryptovaluta uden at skulle købe eller sælge token på en kryptobørs. Dette kan potentielt lette adgangen til kryptosektoren betydeligt, hvilket forventes at gavne Bitcoin-kursen.

Tidligere rygter om en snarlig godkendelse af en Bitcoin-ETF har allerede påvirket BTC-kursen positivt i oktober, da prisen nåede over 35.000 USD. Ifølge kryptoekspert Timo Emden fungerer håbet om en endelig godkendelse af en børsnoteret Bitcoin-fond som en afgørende faktor for den seneste stigning.

Selvom stigningen har lettet kryptoentusiaster, har historien vist, at opsving, der er baseret på håb om en ETF-godkendelse, ikke altid har været bæredygtige. Ikke desto mindre er de fleste eksperter enige om, at en endelig godkendelse af en Spot-ETF formentlig vil gavne BTC-kursen.

Mulige konsekvenser af en afvisning af Bitcoin-ETF’en

Eksperter er enige om, at en afvisning af en Bitcoin-Spot-ETF sandsynligvis vil have negative konsekvenser for kryptovalutaens pris – i det mindste på kort sigt. Ifølge CEC Capital-krypto-handelsrådgiver Laurent Kssis kan prisen på Bitcoin falde under 30.000 USD i tilfælde af afvisning, selvom den i øjeblikket ligger på 36.875 USD. En dybere nedgang til 25.000 USD vurderes dog som usandsynlig, medmindre SEC kategorisk udelukker en Spot-ETF. Alternativt forventes der at blive søgt efter løsninger for at realisere projektet, hvis det afvises.

Top  Bitcoin - En dybdegående analyse af udviklingen gennem 15 år: 10 nøgleindikatorer og fremtidsudsigter

Samir Kerbage, CIO hos Hashdex, er imidlertid mindre bekymret. Selv hvis en Spot-ETF ikke bliver godkendt lige foreløbig, mener han, at argumenterne for Bitcoin-investeringer fortsat er stærke. Han påpeger også det kommende Bitcoin-halvering som en yderligere positiv kursfaktor.

På den anden side forventer Martin Leinweber, produktstrateg hos MarketVector Indexes, at en afvisning vil være en stor skuffelse for markedet. Han tror, at manglen på en ETF vil belaste kryptomarkedet betydeligt, selvom Bitcoin-prisen midlertidigt vil udvikle sig negativt. Han påpeger, at en afvisning ville kræve en fase af tilpasning og omformning af markedet, da det skulle udvikle et nyt narrativ for fremtiden.

Hvordan det hele vil udfolde sig, er stadig usikkert. Selvom mange markedsdeltagere er optimistiske med hensyn til en fremtidig godkendelse af en Bitcoin-Spot-ETF, er det fuldstændigt uklart, hvornår dette vil ske. Indtil da må kryptoentusiaster fortsat udvise tålmodighed.

Denne artikel er oprindeligt udgivet på finanzen.net

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button