Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Hvem er ansvarlige for fejl i Krypto-Asset-Whitepapers ifølge MiCA-reglerne?

Fehlerhaftes Krypto-Whitepaper nach MiCA: Das sind die Folgen

Med inkrafttrædelsen af Markets in Crypto Assets Regulation (MiCA) den 30. december 2024 vil bestemmelserne om Krypto-Asset-Whitepapers også træde i kraft. Anbieter, der offentligt tilbyder andre Krypto-Assets end Asset-Referenced-Token eller E-Geld-Tokens, skal på dette tidspunkt oprette, offentliggøre og fremlægge en passende Krypto-Asset-Whitepaper for BaFin som den kompetente myndighed i Tyskland, i tilfælde af en offentlig tilbud.

Informationerne i Krypto-Whitepaper må ikke være ufuldstændige, uærlige, uforståelige eller vildledende. Formålet med reglerne er i sidste ende at sikre, at Krypto-Whitepaperet indeholder alle nødvendige oplysninger, så den potentielle investor kan træffe et informeret købsbeslutning. Men hvem ville være ansvarlig, hvis Krypto-Asset-Whitepaperet var forkert på den måde?

### Hvem grundsätzlich haftet
MiCA fastsætter, at de personer, der har ansvaret for Krypto-Asset-Whitepaperet, også er ansvarlige for eventuelle fejl i det pågældende Whitepaper. Dette kan være udbyderen af Krypto-Asset eller personen, der har ansøgt om godkendelse af Krypto-Asset til handel eller operatøren af handelsplatformen, hvor Krypto-Assetet skal handles.

Det er vigtigt at bemærke, at begrebet “Emittent” ikke er inkluderet i haftelsesadressatgruppen, da der ofte ikke er en identificerbar udbyder for denne type Krypto-Assets.

### Sådan hafter ledelses-, forvaltnings- og tilsynsorganer
MiCA gør også det administrative organ, ledelsesorganet eller tilsynsorganet for Whitepaper-ansvarlige ansvarlige over for ejeren af ​​Krypto-Asset for skader, der opstår som følge af overtrædelser af de nævnte forpligtelser. Dette betyder, at de naturlige personer i de nævnte organer kan holdes ansvarlige for skader forårsaget af et fejlagtigt Krypto-Asset-Whitepaper.

Det er vigtigt at oprette et Krypto-Asset-Whitepaper omhyggeligt for at undgå haftelsesrisici for Whitepaper-ansvarlige, da MiCA ikke fastsætter en tidsbegrænsning for denne type ansvar, som det normalt er tilfældet med prospekt- og dokumentationsforpligtelser.

Exit mobile version