Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Hvorfor har Bitcoin Halving ikke haft den forventede effekt?

Bitcoin stagniert: Wann kommt der Halving-Effekt?

Bitcoin Halving og makroøkonomiske risici

Das Bitcoin Halving i april blev ikke mødt med den forventede optimisme, da prisen på BTC dagen for halveringen af subsidierne var på 64.000 USD, men faldt til 61.500 USD siden da. Dette fald har rejst spørgsmålet om, hvorfor halveringen ikke har haft den forventede effekt.

Ved halveringen blev BTC-inflationen reduceret fra 900 BTC om dagen til 450 BTC om dagen. Dette betyder, at der kun kommer 4.500 Bitcoin ind i systemet på ti dage i stedet for 9.000. Efter hundrede dage er forskellen mellem det forventede og det faktiske antal Bitcoin steget markant.

Derfor har BTC-prisen tendens til at være sidelæns efter hver halvering, da effekten ikke umiddelbart mærkes realøkonomisk. Ifølge Dr. André Dragosch, Head of Research hos ETC Group, bliver effekten statistisk signifikant først efter 100 dage, hvilket ville være omkring sommertid.

Kortfristet dominerer dog stadig makroøkonomiske risici. US Federal Reserve fastholder høje rentesatser trods øgede recessionstrusler, hvilket ikke umiddelbart er positivt for Bitcoin. Markedsstemningen er derfor afkølet, og Relative Strength Index (RSI) er ved at vende tilbage til neutralt territorium.

På længere sigt indikerer den makroøkonomiske situation imidlertid den største Bitcoin-bullrun nogensinde. Hedgefondsmanager Raoul Pal beskriver det som “velkommen til bananlandet”.

Der er potentiale for en opsving gennem halveringen på mellemlang sigt, og det er værd at undersøge den makroøkonomiske situation nærmere for at få en indsigt i, hvorfor denne bullmarked ikke er overstået endnu.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version