Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

IOTA Stiftung og kryptobranchen protesterer mod EUs plan om at inkludere en ‘Kill Switch’ i smart kontrakter

EU’s plan om at indføre en “Kill Switch” i Smart Contracts møder modstand fra IOTA Foundation og kryptoindustrien

Die IOTA Stiftung og mange andre repræsentanter for kryptoindustrien protesterer mod EU’s plan om at indføre en nødstopmekanisme, også kendt som en “Kill Switch,” i Smart Contracts. Dette emne er faktisk meget kontroversielt.

EU har i juni generelt godkendt et forslag om at give en lovgivningsmæssig ramme for databrug ved hjælp af en “Data Act.” Dog har kryptoindustrien store problemer med denne plan. IOTA Stiftung støtter også i et åbent brev forsøget på at forhindre en påkrævet “Kill Switch” i Smart Contracts.

Konkret læser Paragraf 30 i EU-dokumentet, at Smart Contracts kun kan være lovlige, hvis der implementeres en nødstopmekanisme eller en “Kill Switch.” Smart Contracts er en drivkraft for innovation inden for kryptoindustrien, da Dezentralisierte Finanzen (DeFi) ikke ville være mulige uden dem. IOTA håber at kunne integrere Smart Contracts i deres økosystem inden for en overskuelig fremtid, først og fremmest i deres sideprojekt Shimmer (SMR).

Principperne for Bitcoin og andre kryptovalutaer lægger vægt på, at nettet for kryptovalutaer skal være decentraliseret og fungere uafhængigt. En “Kill Switch” i EU ville omgå denne grundlæggende tanke, mener både IOTA samt blockchain-foreninger og stiftelserne for populære kryptovalutaer som Cardano (ADA). Allerede i april henvendte Polygon (MATIC) sig til EU og advarede udtrykkeligt mod overregulering og en “Kill Switch” i et brev.

IOTA Koordinator er en form for “Kill Switch”

Argumenterne fra kryptobranchen er indlysende: For det første ville det teknologisk set kun være muligt at implementere en “Kill Switch” i ganske få blockchains. For det andet ville en “Kill Switch” skabe mistillid hos investorer og brugere. Kort sagt ville mange kryptoprojekter blive tvunget til at forlade EU, hvis forslaget med den uændrede Paragraf 30 blev vedtaget. Situationen er særlig problematisk for IOTA. Her findes allerede en central koordinator, der kan initiere en nødstopmekanisme i netværket og er under kontrol af IOTA Stiftung. Organisationen anvendte allerede dette værktøj i 2020, da der blev udnyttet et alvorligt sikkerhedshul i den officielle IOTA Wallet af cyberkriminelle.

Dog har IOTA faktisk forsøgt at afskaffe den centrale koordinator i mindst syv år. Projektet med titlen “Coordicide” har vist sig at være en teknologisk udfordring, der er svær at håndtere. Derfor kan man ved hjælp af IOTA’s eksempel studere fordele og ulemper ved en “Kill Switch.”

Konklusion: Kryptosamfundet, herunder IOTA, er stærkt bekymrede over en “Kill Switch” i EU

EU har med deres “Data Act” foreslået en “Kill Switch” for at beskytte forbrugerne. Men netop Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) og andre velkendte kryptovalutaer er blevet så populære, fordi de i sig selv reelt regulerer og beskytter sig mod eksterne indflydelser som en “Kill Switch.” Selv i tilfældet med IOTA ønsker man at bevæge sig væk fra den integrerede centrale koordinator og slutter sig derfor til protesterne. Det er uvist, om EU vil være parat til at justere den omtalte Paragraf 30 i “Data Act.” En kompromisløsning kunne være at foreskrive en “Kill Switch” kun for private og kommercielle netværk. Så kunne Ethereum, Cardano, IOTA og andre fortsætte deres nuværende praksis som åbne økosystemer med Smart Contracts uden at befinde sig i en retlig gråzone.

Exit mobile version