BitcoinKrypto News

Jacobi Asset Management sørger for en sensationel lancering af en Bitcoin-spot-ETF på Amsterdams børs.

Europas første spot-Bitcoin-ETF lanceret af Jacobi Asset Management

Jacobi Asset Management har opnået en bemærkelsesværdig succes med lanceringen af Europas første spot-Bitcoin-ETF på Euronext Amsterdam. Denne ETF adskiller sig ikke kun ved at være en pioner inden for området, men også ved at have et stærkt engagement i miljømæssige, sociale og reguleringsmæssige principper (ESG). Det er den første decarboniserede fond for digitale aktiver, der overholder Artikel 8 i SFDR-reglerne, og den inkluderer certifikater for vedvarende energi. Dette gør det muligt for institutionelle investorer at drage fordel af Bitcoin og samtidig overholde EU’s miljømål.

Jacobi Asset Management havde planlagt at lancere deres Bitcoin-ETF-tilbud sidste år, men det blev udsat på grund af ugunstige forhold på markedet som følge af nedturen i Terra-økosystemet og konkursen i kryptobørsen FTX. ETF’en vil blive handlet under ticker-symbolet “BCOIN”, og Fidelity Digital Assets vil være ansvarlig for opbevaring af aktiverne, mens Flow Traders vil tilbyde market-making-tjenester. Blandt de deltagende parter er Jane Street og DRW. Fondens benchmark vil være FT Wilshire Bitcoin Blended Price Index fra Wilshire Indexes, og det innovative REC-tilgang er udviklet og implementeret i samarbejde med digitale formueplatform Zumo.

Det bemærkes, at ETF’en har støtte fra prominente partnere og tilbyder en miljøbevidst løsning. Martin Bednall, administrerende direktør for Jacobi Asset Management, udtrykte sin begejstring over Europas fremskridt inden for institutionelle Bitcoin-investeringer ved hjælp af velkendte regulerede strukturer som ETF’er. Han understregede, at ETF’en ejer de underliggende aktiver, i modsætning til visse andre europæiske produkter, der fungerer som gældsinstrumenter.

Jacobi fremhævede også forskellen mellem ETF’er og Exchange Traded Notes (ETN) i et interview med Decrypt. ETF-aktieholdere ejer en andel af de faktiske underliggende aktiver i fonden, mens ETN-investorer holder gældsinstrumenter. ETF’er, der er godkendt og overvåget af regulatoriske myndigheder, tilbyder større investorbeskyttelse og reducerer risikoen for markedsmisbrug.

Top  Repræsentanternes Hus i USA stemmer for "CBDC Anti-Surveillance State Act" - Hvorfor?

Sammen med lanceringen af Bitcoin-ETF’en har Jacobi Asset Management arrangeret en miljøvenlig tilgang til digitale aktiver. Ved at neutralisere CO2-udledningen forbundet med Bitcoin-beholdningerne evaluerer de også strømforbruget. Derefter erhverver de certifikater for vedvarende energi (RECs) for at integrere dem i fonden. Dette sikrer en gennemsigtig digital optegnelse af RECs gennem blockchain-teknologi.

Partnerskabet mellem Jacobi Asset Management og Zumo blev mødt med begejstring af Kirsteen Harrison, Environmental Manager hos Zumo, der pointerede behovet for at reducere kryptobranchens CO2-fodaftryk. Hun roste Jacobi Asset Management for at levere en innovativ og miljøbevidst løsning til europæiske investorer.

Jacobi AM modtog i hele godkendelsesprocessen for ETF’en juridisk rådgivning fra Emanuel van Praag, en juridisk ekspert hos Kennedy Van der Laan. Han bekræftede fondens unikke status som den første SFDR Artikel 8-fond for digitale aktiver.

Artiklen er baseret på Jacobi Asset Managements lancering af Europas første spot-Bitcoin-ETF på Euronext Amsterdam. ETF’en er unik på grund af sin decarboniserede tilgang og overholdelse af ESG-principperne i SFDR-reglerne. Den støttes af prominente partnere og tilbyder investorerne en miljøbevidst måde at integrere Bitcoin i deres porteføljer.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button