Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Jamie Dimon von JPMorgan Chase: “Ich würde Kryptowährungen verbieten, wenn ich könnte” – En stærk udmelding fra topchefen i storbanken skaber debat i USA.

„Ich würde dem ein Ende setzen“ – Chef von JPMorgan schießt gegen Krypto

Jamie Dimon vil stoppe kryptokurrencer, hvis han havde beføjelserne

##

I en høring for US-Senatets bankudvalg den 6. december udtalte Jamie Dimon, formand og administrerende direktør for JPMorgan Chase, at han ville forsøge at forbyde kryptokurrencer, hvis han havde de nødvendige beføjelser i regeringen.

##

Dimon svarede på spørgsmål fra senator Elizabeth Warren fra Massachusetts omkring finansiering af Nordkoreas raketrogram gennem krypto-kriminalitet. Han gentog sit synspunkt om, at han altid har været imod kryptokurrencer og forbinder digitale aktiver med kriminalitet og skatteunddragelse.

##

Han deltog desuden i høringen sammen med andre CEO’er fra store banker som Wells Fargo, Bank of America, Citigroup, BNY Mellon, Goldman Sachs, State Street og Morgan Stanley. Dimon har tidligere kaldt kryptokurrencer for “decentraliserede pyramidespil” og Bitcoin for “bedrag”.

##

Warren spurgte de andre CEO’er, om krypto-virksomheder skal underlægges de samme anti-hvidvaskningsregler som amerikanske banker, hvilket alle bekræftede. En talsmand for krypto-lobbygruppen CEDAR Innovation Foundation udtalte dog, at Warrens udtalelser “viser mangel på forståelse for blockchain-teknologien” og påpegede, at det er misvisende at hævde, at krypto gør illegal finansiering lettere end traditionelle valutaer.

##

Warren er en stærk modstander af kryptokurrencer inden for den amerikanske regering og forbinder ofte krypto-transaktioner med terrorisme. Efter Hamas’ angreb på Israel den 7. oktober har mange amerikanske lovgivere støttet Warrens bestræbelser på at fokusere på kryptokursernes rolle i finansiering af terrorisme.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version