Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Kamala Harris: Vil hun støtte eller modarbejde kryptokurrency som præsident?

Mögliche Präsidentin Harris: Bitcoins Zukunft?

Krypto-Kehrtwende eller Kontinuitet? Den potentielle Kurs under en præsident Harris

Kamala Harris står over for en historisk mulighed for at blive den første kvindelige præsident i Det Hvide Hus, hvis det står til den demokratiske partis ønske. Men hvordan vil hun positionere sig i et af de mest innovative og kontroversielle politikområder – kryptovalutaer? Indtil videre har Harris holdt sig tavs. Men dette kan ændre sig i løbet af valgkampen.

### Vize-Præsidentinden som en gåde i Krypto-verdenen

Hvem der ønsker at vide, hvad Harris mener om Bitcoin, Ethereum og lignende, vil forgæves søge efter svar. Indtil nu har den 58-årige ikke udtalt sig en eneste gang om digitale aktiver, blockchain, NFT’er eller relaterede emner i sin tid som vicepræsident. En bemærkelsesværdig tilbageholdenhed, mens hendes chef Joe Biden gjorde kryptovaluta til et politisk emne.

Men med Bidens tilbagetrækning og hans støtte til Harris som efterfølger ændres situationen. Pludselig rettes opmærksomheden mod den mulige første kvindelige præsident og hendes krypto-dagsorden. Hun holder stadig tæt omkring sine holdninger – men det kan snart ændre sig.

### Uforudsigelig, men ikke usandsynlig: Krypto-Flytningen

Der er gode grunde til, at Harris under valgkampen kunne spille ud med krypto-kortet. Som vicepræsident har hun hidtil været tæt knyttet til Bidens restriktive kurs. Men som kandidat kunne hun lægge egne accent’er – og dermed nå nye vælgergrupper.

Faktisk betragtes Harris som en af de mest teknikvenlige demokrater. Hun kommer fra Californien, hjemstedet for Silicon Valley. Som statsanklager gik hun dog imod sociale netværk, men havde også tætte forbindelser til tech-folk som Sheryl Sandberg. Dette gav hende ry som en politiker tæt på erhvervslivet.

Mange i krypto-verdenen håber, at hun vil bringe dette synspunkt med ind i valgkampen og måske endda i Det Hvide Hus. “Med den stigende tværpolitisk støtte i Kongressen håber jeg, at en Harris-præsidentskab vil fortsætte ad denne vej”, sagde Adam Minehardt fra Stellar Development Foundation til det amerikanske tidsskrift “Fortune”.

Især i den tætte kamp mod Trump kunne en tilkendegivelse om krypto være afgørende – eller koste. Her ligger meget potentiale, men også risiko. Harris må afveje omhyggeligt.

### Ti-Punkts-Plan for en Ny Begyndelse?

Men hvordan kunne en kursændring konkret se ud? Dr. Tonya Evans, professor ved Penn State Dickinson Law School og krypto-ekspert, ser i et LinkedIn-indlæg store muligheder for en nystart af USA’s kryptopolitik under Harris.

Hun foreslår en ambitiøs ti-punkts-plan, hvor Harris grundlæggende kunne reformere demokraternes tilgang til digitale aktiver:

1. Krypto-Zar: Udnævnelse af en “krypto-zar” i Det Hvide Hus til at koordinere kryptopolitik.
2. Innovationscenter: Oprettelse af et krypto-innovationscenter til at fremme nye teknologier.
3. Taskforce: Etablering af en taskforce for digitale aktiver til vurdering af muligheder og risici.
4. Krypto-Studie: Bestilling af en omfattende studie om kryptovalutaer og deres virkninger.
5. CBDC-Pilotprojekt: Støtte til et pilotprojekt for en digital centralbankvaluta (CBDC).
6. Finansiel uddannelse: Fremme af finansiel uddannelse med fokus på kryptovalutaer.
7. Stablecoin-Regulering: Indførelse af et reguleringsramme for stablecoins for at øge sikkerheden.
8. SEC & CFTC Klarhed: Afklaring af SEC og CFTC’s beføjelser på krypto-området.
9. Krypto-Besteuerung: Indførelse af en lov om klar og retfærdig beskatning af kryptovalutaer.
10. Krypto-Topmøde: Indkaldelse af et krypto-topmøde med alle relevante interessenter.

Ifølge Dr. Evans kunne Harris med denne tilgang tage en afbalanceret, innovationsvenlig kurs, der giver branchen klarhed og impulser til vækst. En dristig plan – men den viser, hvad der kunne være muligt.

### Ny Dynamik eller gamle fronter?

Trods alle spørgsmålstegn er der håb om en ny start. “Digital Chamber”, en blockchain-lobbygruppe, har i et åbent brev opfordret Harris til at arbejde for kryptovenlige love. “Vi tror, at denne teknologi er tværpolitisk, og at også Det Demokratiske Parti bør fremme disse innovationer”, hedder det.

Imens lægger konkurrenten Trump ikke skjul på sin tilknytning til Bitcoin og Co. Hans Bitcoin-konference denne uge vil sandsynligvis afklare fronterne yderligere. Det er godt muligt, at han profilerer sig som en udfordrer – og dermed øger presset på Harris for at tage stilling.

Alt i alt forbliver Harris’ krypto-kurs en spændende ukendt faktor. Der er stadig ingen klare udtalelser, men kursen for valgkampen bliver snart fastlagt. Vil hun satse på Digital-Dividende eller Blockchain-Bashing?

For krypto-branchen kan dette være valgets skæbnespørgsmål. 2024 kunne blive året, hvor Amerika genopfinder sig selv – også på finansområdet. Harris har det i sin hånd, hvorhen rejsen går. Sphinxen holder stadig tæt, men den sidste beslutning er ikke taget.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Exit mobile version