Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Kan Bitcoin med BitVM blive bedre end Ethereum?

BitVM: Vil Bitcoin blive det bedre Ethereum?

Bitcoin (BTC) er kendt for at være verdens første og mest populære kryptovaluta. Det har etableret sig som “digitale guld”, men dets anvendelsesmuligheder er grundlæggende begrænsede i forhold til Ethereum (ETH), der anses for at være “digitale sølv”. Ethereum har siden starten haft mulighed for at udføre forskellige opgaver ved hjælp af Smart Contracts i sin blockchain. Men nu er der et nyt koncept ved navn BitVM, der får stor opmærksomhed i kryptoscenen, da det lover at give Bitcoin multifunktionalitet.

Hvad er BitVM?

BitVM er et koncept udviklet af Robin Linus, der hævder, at Bitcoin faktisk er i stand til at håndtere sidekæder, Smart Contracts og andre innovative kryptoteknologier. BitVM fungerer ved at bruge Bitcoin blockchain som dokumentationsplatform, mens de mere komplekse transaktioner og aftaler bliver afviklet uden for selve blockchainen. Dette åbner op for mange nye anvendelsesområder for Bitcoin og muligheden for at lave mere komplekse og avancerede transaktioner.

Reaktioner i Bitcoin-fællesskabet

BitVM har skabt en opdelt reaktion i Bitcoin-fællesskabet. En udvikler ved navn “Super Testnet” kalder det for den mest spændende opdagelse i Bitcoin Scripts historie og tror, at BitVM kan åbne dørene for uendelige muligheder for Bitcoin. Han er allerede i gang med at udvikle en demoversion for at vise, hvordan BitVM kan fungere i praksis. Dog er ikke alle enige i denne entusiasme. En udvikler ved navn Dan Robinson mener, at BitVM får for meget opmærksomhed og henviser til begrænsningerne ved kun at understøtte to kontrahenter og en alternativ løsning fra Greg Maxwell, som aldrig fik fodfæste.

Paralleller til Bitcoin Lightning og BTC Ordinals

Eksperter ser ligheder mellem BitVM og teknologier som Bitcoin Lightning og BTC Ordinals. Sidstnævnte, også kendt som Bitcoin NFTs, blev udviklet tidligere i år og førte til utilfredshed, da det øgede transaktionsgebyrerne for BTC. BitVM kan have en lignende virkning, hvis konceptet viser sig at være praktisk og genererer efterspørgsel.

Fremtiden for BitVM

BitVM’s idé om at gøre Bitcoin mere multifunktionelt er fascinerende. Det ville give Bitcoin mulighed for at gå ud over sin rolle som værdibevarende og betalingsmiddel. Da BitVM hævder ikke at kræve ændringer i Bitcoin blockchain-koden, kan vi forvente de første praktiske tests snart. Det er dog vigtigt at bemærke, at BitVM stadig har nogle begrænsninger i forhold til antallet af kontrahenter og andre faktorer, som kun tiden vil vise, om de udgør en hindring. På papiret ser BitVM ud til at være et spændende og potentielt banebrydende koncept for Bitcoin.

mislykket

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version