Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Kan IOTA 2.0 og Dezentralisierung stadig blive en realitet?

IOTA 2.0: Nyt Koncept for Dezentralisering

I mere end et halvt årti har IOTA Foundation lovet at indføre decentralisering i deres Tangle-netværk inden for “snarlig fremtid”. Denne decentralisering skal opnås med koordinatoren ved navn “Coordicide”, der vil fjerne den centrale koordinator, der i øjeblikket kontrolleres af IOTA Foundation og har magten til at stoppe eller annullere transaktioner. Desværre har udviklingen af Coordicide været plaget af tilbageslag. Dog har udvikleren Hans Moog overraskende præsenteret et nyt koncept i juli, der leder vejen mod IOTA 2.0.

Tekniske detaljer om selvorganiserende netværk

Hans Moog har nu offentliggjort tekniske detaljer på X (tidligere kendt som Twitter) om, hvordan et decentraliseret IOTA-netværk skal kunne selvorganisere sig. Han opsummerer selv sine opdagelser med ordene: “Logikken er stadig kompleks (…), men kompleksiteten er ‘kontrollerbar'”. I en efterfølgende tweet klargør Moog, at det nye ændrede koncept for IOTA Coordicide ikke betyder, at udviklingsarbejdet skal begynde helt fra bunden igen. Han siger, at de nu fokuserer på at levere noget, der virker, og at de ikke planlægger at ændre den eksisterende kode, inden de udgiver den.

Selvom dette skulle berolige skeptikere, der ser IOTA 2.0 som langt væk, undlader Moog stadig at give en konkret dato for Coordicide. På den officielle IOTA-roadmap er der tre udviklingsmål, der skal opnås, før IOTA 2.0 kan lanceres. Et af disse mål er integrationen af Ethereum Virtual Machine (EVM) i IOTA’s sideprojekt Shimmer (SMR). Dette er noget, som mange investorer længes efter.

Tidligere opdatering og tvivl om decentralisering

Tilbage i april 2021 blev opdateringen “Chrysalis” udgivet som en mellemliggende version, også kendt som IOTA 1.5, der skulle lægge fundamentet for Coordicide. På dette tidspunkt var IOTA-handelsprisen over 2 dollars, men i dag ligger den under 0,20 dollars. Markedets aktører har åbenbart mistet troen på, at en decentraliseret IOTA 2.0 vil blive virkelighed inden for overskuelig fremtid.

Konklusion: Er decentraliseret IOTA blot en drøm?

For typiske krypto-anvendelser som decentral finans (DeFi) er den centrale koordinator i IOTA-netværket en tillidssvækker. Desuden har de regelmæssige rapporter om Coordicide, der gang på gang skaber store forventninger og efterfølgende skuffer, også skadet tilliden til IOTA. Det er bestemt ikke garanteret, at Moogs nye foreslåede tilgang vil føre til konkrete resultater. Indtil videre forbliver IOTA en digital valuta, der ikke kan opfylde kravet om decentralisering, som normalt forventes af kryptokurser.

Exit mobile version