Krypto NewsRegulierung

Kenya danner parlamentarisk udvalg for at undersøge kontroversielt kryptoprojekt Worldcoin

Krypto-Projekt Worldcoin møder modstand i Kenya

Det omstridte kryptowährungprojekt Worldcoin er stødt på endnu et hinder, denne gang i Kenya, hvor regeringen har dannet et parlamentarisk udvalg på 15 medlemmer for at undersøge den kontroversielle aktiver.

Det parlamentariske udvalg, ledet af Gabriel Tongoyo, medlem af parlamentet for Narok-West, er blevet dannet for at undersøge det kontroversielle krypto-projekt, rapporterer en lokal avis. Udvalget har 42 dage til at undersøge projektet og fremlægge sin rapport for Repræsentanternes Hus.

CryptoPumpNews forsøgte at få nogle indblik i Gabriel Tongoyos bekymringer og argumenter imod Worldcoin, men har indtil videre ikke modtaget svar.

Den parlamentariske undersøgelse af krypto-projektet kommer næsten tre uger efter, at Kenya stoppede Worldcoin’s aktiviteter, da projektet ikke fulgte regeringsinstruktionerne om at stoppe registreringen af brugernes iris-scanning.

Indenrigsminister Kindiki Kithure, der har spillet en nøglerolle i at stoppe Worldcoin’s aktiviteter, har fortalt Repræsentanternes Hus, at regeringen er bekymret over Worldcoin’s aktiviteter i forbindelse med registrering af borgere og indsamling af øjenæblad-/irisdata, som han mener udgør alvorlige sikkerhedsrisici.

Worldcoin-projektet afvises af reguleringsmyndighederne i Kenya

Udover det parlamentariske udvalg har Worldcoin-projektet også mødt fuldstændig afvisning fra forskellige reguleringsmyndigheder i Kenya. Retten har også stoppet Worldcoin’s aktiviteter, efter at datatilsynet har indgivet en klage. Retten har pålagt, at data, der allerede er indsamlet af Worldcoin mellem april sidste år og august 2023, skal opbevares, indtil retssagen afsluttes.

Worldcoin er et kryptoprojekt fokuseret på digitale ID’er, der tilbyder sin egen kryptocurrency, WLD-coin, til at scanne brugernes iris. Projektet blev lanceret midt i kontroverser og hype. Under testfasen har projektet tiltrukket næsten 2 millioner brugere. Men da projektet blev gjort offentligt tilgængeligt i mere end et dusin lande, dukkede der forskellige rapporter op om projektets kontroversielle taktikker, hvilket fik regeringerne i Nigeria, Storbritannien, Argentina, Tyskland og Kenya til at undersøge projektet.

Top  BaFin advarer om mistænkt dataudnyttelse, ulovlig handel og uklare strukturer på krypto-finanzen.com

Kilder:

  • Lokal tagesavis, [indsæt avisnavn her]

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button