AltcoinsKrypto News

Kenyan myndigheder beskylder Worldcoin for spionage og trussel mod landets suverænitet

Kenyan myndighederne har anklaget Worldcoin for at deltage i spionageaktiviteter og udgøre en trussel mod landets suverænitet. Anklagerne stammer fra en igangværende undersøgelse foretaget af Kenyas Ad hoc-udvalg, som blev iværksat efter bekymringer fra offentligheden vedrørende Worldcoins aktiviteter, rapporterer lokale medier.

Worldcoin var kommet under søgelys på grund af dets påståede dataindsamlingspraksis, hvor det angiveligt indsamlede data fra kenyanske borgere ved at scanne deres iriser i bytte for kryptotokens.

Det afrikanske land havde også suspenderet Worldcoins aktiviteter i august i år. Denne kontroversielle operation blev rapporteret at være blevet udført på 30 steder i Nairobi, herunder indkøbscentre og uddannelsesinstitutioner, fra maj 2021.

Myndighederne kræver en undersøgelse af Worldcoins moderselskab

Udvalget, ledet af Narok West MP Gabriel Tongoyo, har opfordret Directorate of Criminal Investigations til at foretage en grundig undersøgelse af to udenlandske virksomheder, der er associeret med Worldcoin: Tools for Humanity (TFH) Corp og Tools for Humanity (TFH) Gmbh.

Disse virksomheder mistænkes for at drive ulovligt i Kenya og overtræde flere kenyanske love, herunder Data Protection Act, Consumer Protection Act og Computer Misuse and Cybercrimes Act.

Dog fremgår ingen af disse udenlandske enheder i Business Registration Services-databasen over registrerede virksomheder i Kenya, hvilket rejser spørgsmål om deres lovlige tilladelse til at drive virksomhed i landet.

Rapporten hævder, at Worldcoins ansøgning om registrering som dataansvarlig den 22. august 2022 kom et år efter, at det allerede havde påbegyndt sine aktiviteter i Kenya. Ifølge de kenyanske myndigheder er dette i strid med Data Protection Act fra 2019.

Top  Skrøbelig offentligt image: SBF afviser påstande om udseende og påklædning i retssag

Kenyanske myndigheder stiller spørgsmål ved, hvordan Worldcoin opbevarer borgernes data

En af de primære bekymringer omkring Worldcoins aktiviteter er overførslen af ​​realtids-irisbilleder, som omformes til digital kode og sendes til virksomhedens tredjepartsservere i udlandet.

Mens Worldcoin hævder, at de indsamlede data opbevares sikkert i Amazon Web Services, der er baseret i Sydafrika, er der stadig usikkerhed om evnen til at tilbagekalde og slette disse data, når det er nødvendigt. Yderligere spørgsmål er blevet rejst om, hvorvidt overførslen af personlige data uden for Kenya overholder afsnit 48 i Data Protection Act.

Undersøgelsen afslørede, at ca. 350.000 kenyanere havde registreret sig hos Worldcoin, da regeringen suspenderede dets aktiviteter den 2. august 2023.

På trods af regulatoriske tilbageslag har Worldcoin fortsat tiltrukket en rekordmængde nye tilmeldinger over hele verden.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button