Krypto NewsRegulierung

Kinesisk embedsmand idømt livstid for at støtte Bitcoin-mining og korruption

Livstidsdom for korruption og Bitcoin-minedrift i Kina

I Kina er en statstjenestemand blevet idømt livsvarigt fængsel, da han støttede en Bitcoin-minedrift på et lokalt niveau.

Betjeningen var ansvarlig for en stor del af det regionale strømforbrug i området omkring Fuzhou. Byen har trods alt næsten 10 millioner indbyggere.

Livstidsdom for minedrift og korruption

Embedsmanden blev dømt for korruption, og alle hans aktiver blev konfiskeret. Han har aktivt støttet virksomheden Jiumu Group Genesis Technology.

Virksomheden har drevet minedrift med over 160.000 enheder i den 10 millioner mennesker store metropol og har dermed udgjort næsten 10 procent af regionens strømbehov.

Xiao Yi, en kinesisk embedsmand, der engang støttede det lokale bitcoin-miningfirma, blev i dag idømt livsvarigt fængsel og havde alle sine personlige ejendele konfiskeret for at have modtaget bestikkelse (ca. 20 millioner US dollars).

For at sløre minedriften har Xiao Yi forfalsket statistikker og skjult strømforbruget. Det ser ud til, at Yi har støttet minedriften siden 2008 eller endda tidligere.

Der er blevet generel forbud mod alle kryptorelaterede aktiviteter i Kina. I Kina er det kun tilladt at eje kryptomønter.

De forbudte aktiviteter inkluderer kryptomining, børsydelser, omveksling af fiatvaluta til kryptokurrency og transaktioner.

Det er naturligvis meget svært for den kinesiske regering at håndhæve forbuddene i praksis, især i betragtning af Kinas store interesse for kryptokurver og kryptobørser.

Interessant er det også, at Kina har planer om at integrere sit sociale kreditsystem i metaverse.

China is proposing bringing its social credit system to the metaverse. 🇨🇳 🇨🇳 🇨🇳
MEANING: China wants digital IDs and real-world punishments for actions that occur in the Metaverse.
Bitcoin, Ethereum, & crypto proponents are fighting this.

Top  Bitcoin vinder støtte fra republikanere og udfordrer demokraterne i amerikansk politik

Kina står stadig for over 20% af den globale Bitcoin-hashrate. Landet er dermed, efter USA, den næstvigtigste nation inden for minedrift af Bitcoin.

I USA genereres lidt over 25% af Bitcoin-hashene. Derudover spiller Kasakhstan (13%), Canada (7%) og Rusland (5%) også en vigtig rolle for Bitcoin.

Bitcoin-minedrift er forbudt i Kina

Mineredrift af Bitcoin er allerede forbudt i Kina siden 2021, men dette forbud synes ikke at have den ønskede virkning. På grund af embedsmænd som Xiao Yi lykkes det minedriftsoperatører i Kina at fortsætte eller etablere sig.

Selvfølgelig er en sådan omfangsrig støtte kun mulig for relativt magtfulde statstjenestemænd. Xiao Yi er f.eks. medlem af partiets gruppe og viceformand for den politiske konsultative konference i Jiangxi-provinsen.

Da Yi tilstod og angrede sine handlinger offentligt, blev han ikke idømt dødsstraf. Det er muligt i Kina i sådanne tilfælde.

Kina går hårdt mod korruption, men ikke generelt mod kryptokurver

Kina går meget hårdt til værks i kampen mod korruption. Derfor fokuserede dommen ikke på Bitcoin-minedriften, men derimod på korruptionen i sig selv.

Den kinesiske regering har dog anerkendt, at mange kinesere handler med kryptokurver. Det kan ikke forhindres, især da Kina i dag er en af de mest populære markeder for kryptokurver.

I maj 2022 anerkendte Shanghai High People’s Court, den øverste domstol i Kina, at Bitcoins har en økonomisk værdi og derfor er beskyttet af kinesisk lov.

Der er undersøgelser, der viser, at der handles kryptokurver til en værdi af ca. 17 milliarder US dollars i Kina hver måned.

Dette kommer også nye kryptokurver til gode, da kinesere altid er meget interesserede i nyheder på dette område.

Top  Uniswap-Foundation præsenterer banebrydende forslag til revolution i DeFi-sektoren.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button