AltcoinsKrypto News

Kinesisk retssag mod Filecoin-mineselskab for påstået pyramidespil til $83,2 mio.

Kinesisk retssag afslører påstand om Ponzi-svindel i et Filecoin-mineringsfirma

En lokal kinesisk ret har indledt retssagen mod Shenzhen Shikongyun (Space-Time Cloud) Technology, en større Filecoin-mineringsvirksomhed, der anklages for en påstået pyramidesvindel på $83,2 millioner.

Retssagen, der foregår i Pingnan County i Guangxi-autonome region, involverer virksomhedens fire ledere, herunder grundlæggerne.

Ifølge anklagen lokkede de tiltalte kunder ind i svindlen under påskud af at mine FIL-mønter. Deltagerne skulle derefter opnå medlemskabskvalifikationer ved at betale gebyrer for køb eller leje af minedriftsmaskiner.

Derudover skulle medlemmerne danne en hierarkisk struktur, få flere mennesker til at deltage og bruge høje afkast som agn, blandt andet i strid med loven.

Anklagemyndigheden hævder derfor, at de tiltalte brugte overdrevne overskudsskøn for at tiltrække investorer og love overdrevne afkast for servere til opbevaring, der blev solgt i en pyramideoperation.

“Med løftet om betydelige afkast lokkede de yderligere deltagelse og snydt enkeltpersoner for at opnå aktiver og forstyrrede den økonomiske og sociale orden,” udtalte anklagerne ifølge medierapporter.

Udvidelse af operationerne

Ifølge rapporten etablerede Lai Mouhang og Lai Moujun Shenzhen Shikongyun Technology i 2018. De tiltalte Liang Mousheng og Hu Mou kom med kort tid efter.

I september 2019 oprettede Lai Mouhang en fællesskabswebsted med domænenavnet ipfs.cn og en WeChat offentlig konto, hvor “investeringsudsigterne” for distribueret lagersteknologi og Filecoins økonomiske model blev “kraftigt promoveret og overdrevet”, ifølge rapporten.

De tiltalte udviklede deres platform filpool.io, som de brugte til at promovere virksomheden og “overdrive teknologiens profitudsigter”.

I februar 2021 udviklede de partnerplatformen bpool.io for at udføre multi-level marketing (MLM) aktiviteter.

Top  Bitcoin-prisen forventes at stige til 1,5 millioner USD inden 2030, ifølge Ark Invest CEO Cathie Wood

Ifølge anklagen blev kunder bedt om at investere flere penge og tiltrække flere mennesker til virksomheden for at tjene flere penge og “dermed bedrage deltagerne for deres ejendom”, ifølge anklagerne.

Da virksomheden blev afsløret i maj 2022 og direktørerne blev anholdt, havde filpool.io-platformen 57.122 medlemmer, mens bpool.io havde 37.015.

Shenzhen Shikongyun Technology har ifølge rapporten modtaget i alt 606.955.718 RMB ($83.185.636) og i alt 62.155.764 mønter via disse to platforme.

Anklagemyndigheden oplyste, at sagen i øjeblikket er under yderligere undersøgelse.

Det skal bemærkes, at Fastlandskina forbød alle kryptotransaktioner i september 2021. Landet arbejder dog aktivt på at udvikle sin centralbankdigital valuta (CBDC).

Hongkong har derimod til hensigt at blive et stort internationalt kryptocenter og har for nylig udstedt de første licenser til kryptovirksomheder under et nyt reguleringsregime.

Hongkongs myndigheder arbejder også på at afvise bekymringer om, at byen kan blive påvirket af Beijings forbud ved at henvise til princippet om “ét land, to systemer”, der giver byen sin egen økonomiske model.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button