Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Kinesiske banker vil bruge digital yuan i finansiering af forsyningskæder

China Uses Digital Yuan in Supply Chain Financing

Kinesiske banker ønsker at bruge digital yuan i finansiering af forsyningskæder

Flere kinesiske banker ønsker at bruge digital yuan-baserede smarte kontrakter i deres operationer og håber på at bruge CBDC’en (central bank digital currency) til finansiering af forsyningskæder. Ifølge Xinhua (via People’s Daily) vil Agricultural Bank of China samarbejde med Luzhou Laojiao om at finde en løsning.

Luzhou Laojiao er et traditionelt alkoholdestilleri baseret i Luzhou, Sichuan-provinsen i Kina. Begge parter præsenterede deres CBDC-baserede løsning ved China Digital Finance Forum i Beijing i 2023.

Luzhou Laojiao påpeger, at når de arbejder med forhandlere i hele landet, står de over for “tre” forsyningskæderelaterede “vanskeligheder”, som CBDC-baserede løsninger vil hjælpe med at løse. Disse inkluderer problemer med at opnå lån til små og mikroenterpriser, problemer med tilsynet med bankens lånefonde og problemer, der vedrører “nedstrømsforhandlere”.

Agricultural Bank har brugt digital yuan-smart teknologi, der er udviklet af People’s Bank of China’s Digital Currency Research Institute. Dette har hjulpet banken med at udvikle et produkt kaldet “digital yuan smart kontrakt forsyningskæde”. Produktet sigter mod at tilbyde bekvemme lån til regionale Luzhou Laojiao-samarbejdspartnere.

Ifølge rapporterne giver løsningen destilleriets filialer mulighed for at “modtage lån inden for få minutter”. Bankerne står til at drage fordel af at sikre, at midlerne forbliver i et “lukket kredsløb”. Midlerne er fuldt sporbare, og betalingerne afsluttes automatisk ifølge de involverede parter.

Agricultural Bank of China’s løsning og planer

Agricultural Bank siger, at deres løsning giver “meningsfuld og kraftfuld databaseret support til erhvervsdrift og -ledelse”, hvilket vil “hjælpe Luzhou Laojiao med hurtigt at udvikle sit salgsnetværk”.

Banken siger, at de vil fortsætte med at udnytte fordelene ved digital yuan under vejledning fra People’s Bank of China. De planlægger også at udvide brugen af e-CNY smarte kontrakter for at “styrke virksomheder”. Derudover har banken planer om at bruge digital fiat i samarbejde med “regeringsorganer, virksomheder og forskere”.

I september lancerede den statslige Postal Savings Bank of China landets første “forudbetalte produkt” baseret på digital CNY smart kontrakter. Tidligere på måneden annoncerede det kinesiske tech-selskab Tencent lanceringen af et digital yuan smart kontrakt-tilbud til små og mellemstore virksomheder.

Denne afspejling af kinesiske bankers interesse i at bruge digital yuan i finansiering af forsyningskæder vidner om den øgede accept og vedtagelse af CBDC’en i Kina. With the implementation of such solutions, China hopes to streamline and enhance the efficiency of its supply chains while benefiting banks with a closed-loop system for funds management.

Exit mobile version