AltcoinsKrypto News

Kinesiske byer Shanghai og Suzhou ønsker at øge adoptionen af ​​digital yuan

Shanghai og Suzhou sigter mod øget adoption af digital yuan

De kinesiske byer Shanghai og Suzhou har sat sig for at fremme brugen af digital yuan, mens nationen forsøger at øge interessen for sin CBDC (central bank digital currency).

Ifølge Folkets Bank of China (PBoC) er der indtil nu blevet gennemført næsten $250 milliarder værdi af CBDC-transaktioner i landet. Dog påpeger nogle, at dette stadig kun udgør en lille del af den kinesiske økonomi.

Derfor kigger nogle af landets største og rigeste byer på måder, hvorpå de kan fremme brugen af digital yuan blandt deres indbyggere.

Ifølge Shanghai Securities News afholdt Suzhou Municipal Bureau of Commerce tidligere på ugen et møde med sit særskilte udvalg til fremme af digital yuan samt otte større banker. Mødedeltagerne gennemgik de fremskridt, som Suzhou-baserede organisationer hidtil har opnået med e-CNY-adoption og diskuterede “arrangementer for den næste fase af adoption af digital yuan”.

Parterne blev enige om behovet for at øge opmærksomheden, gennemføre flere promotionsaktiviteter og skabe “flere anvendelsesscenarier” for digital yuan. De blev også enige om, at der var behov for at forbedre hvidlistesystemet for handlende, der ønsker at begynde at bruge digital yuan.

Dette kunne indebære at bevæge sig væk fra detailhandelssektoren og i stedet fokusere på engroshandel og B2B-områder. Parterne talte om behovet for at fremskynde processen for oprettelse af hvidlister for virksomheder, der har behov for at foretage eller modtage “højfrekvente” og “store” betalinger.

De tilføjede, at bedre “organisation, koordination og kommunikation” kunne hjælpe pilotprojektet med at komme videre.

Top  USA planlægger at forbyde udenlandske institutioner adgang til finansiering af terrororganisationer ved hjælp af digitale aktiver

Kina ønsker at øge adoptionen af CBDC

Desuden rapporterer China News, at National Development and Reform Commission (NDRC) også viser interesse for at hjælpe PBoC, Shanghai og Suzhou med at øge adoptionen af digital yuan. Kommissionen hører under Statsrådet, en af Kinas mest magtfulde regeringsorganer.

NDRC udfører macroøkonomisk planlægning på landsplan. Kommissionen offentliggjorde for nylig en ny sæt politikker, der “tydeligt støtter” Shanghai og Suzhous bestræbelser på at “fælles gennemføre pilotprojekter med digital yuan”.

De nye politikker fra NDRC nævnte oprettelsen af nye adoptionsscenarioer i byerne samt interoperabilitetsløsninger.

I andre dele af Kina forsøger også regionale banker at fremme adoptionen. I Huai’an i Jiangsu-provinsen afholdt den lokale filial af Bank of Jiangsu en række events til promovering af digital yuan den 16. august, herunder et “natmarked” og en sjov løbetur.

JSChina rapporterede, at bankens medarbejdere instruerede deltagerne i, hvordan man bruger e-CNY og hvordan man opdager finansielle svindelnumre.

Tidligere på ugen meddelte byen Tianjin, at den havde gennemført digital yuan-transaktioner for 1,76 milliarder dollars siden den blev en del af pilotzonen i april 2022.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button