Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Kinesiske firmarer, banker og byregeringer bruger digital yuan til guldgenanvendelse og betaling af jordregistreringsgebyrer, mens CBDC-tiltagene fortsætter

China Using Digital Yuan to Recycle Gold

Kinesiske virksomheder, banker og byregeringer bruger digital yuan til at genbruge guld og betale grundbogsgebyrer, da bestræbelserne på at vedtage CBDC fortsætter.

Kinesiske virksomheder, banker og byregeringer anvender den digitale yuan til at genbruge guld og betale gebyrer til grundbogen, da bestræbelserne på at vedtage CBDC (centralbankens digitale valuta) fortsætter. Ifølge medierne JRJ har Shenzhen-filialen af den centrale kinesiske centralbank (PBoC) indgået et samarbejde med Shanghai Gold Exchange om et projekt til genbrug af guld, der drives af CBDC. Lokalregeringen for Shenzhens Futian-distrikt samt Shenzhen-filialen af China Construction Bank og den gyldne handelsvirksomhed Jinyafu arbejder også på projektet. Parterne har til hensigt at “udforske” muligheden for at bruge den digitale yuan til afregning af guldgenbrug. Det forventes, at teknologi udviklet af Jinyafu vil blive anvendt i projektet. Selskabet hævder at have opbygget nationens første CBDC-drevne platform til genbrug af guld. Platformen giver kunderne mulighed for at modtage CBDC-betalinger i “realtid” ved blot at indtaste deres mobiltelefonnummer eller pung-ID. Populariteten af guldgenbrug er steget i Kina i det seneste årti, og ifølge World Gold Council udgjorde genbrugt guld en vigtig kilde til forsyning, der udgjorde 146 t i 2018, svarende til 20% af den indenlandske forsyning.

Kina foretager CBDC-drevne guldsalg og landregistrebevægelser

Samtidig samarbejder banker og ejendomsvirksomheder om CBDC-drevne transaktioner vedrørende landregistre. Byen Fuqing i den sydøstlige provins Fujian har registreret den hidtil største betaling for et landregistregebyr, der blev foretaget i CBDC. En ejendomsmægler i byen foretog en betaling på næsten 19 millioner dollars ved hjælp af en digital yuan-pung fra China Merchants Bank. Fuqing har været førende inden for vedtagelsen af CBDC-drevne landregistre. Byen opnåede tidligere en national først, da dens Kommunale Handelscenter for Offentlige Ressourcer, Naturressourcer- og Planlægningsbureauet og Skattebureauet afsluttede en “gennembrud” digital yuan-drevet betaling af landregistregebyrer. Fuqing har til hensigt at “fortsætte med at innovere vedtagelsen af den digitale yuan i forskellige scenarier.” Byen håber at bruge mønten til at drive “digital finansiel innovation” og øge effektiviteten af ​​”økonomiske serviceydelser.” Tidligere på måneden afslørede kinesiske teleselskaber, at deres nyeste “Super SIM” -kort ville have nye e-CNY-funktioner.

Kilder:

Exit mobile version