Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Kinesiske virksomheder og banker ønsker at øge brugen af digital yuan-baserede smartkontrakter

China Banks, Firms in e-CNY Smart Contract Drive

Kinesiske banker og virksomheder ønsker at øge deres brug af digitale yuan-drevne smarte kontrakter, da finans- og industrisektorerne følger med i udviklingen af CBDC (Central Bank Digital Currency).

Ifølge Securities Times har den statslige Postal Savings Bank of China “officielt” medvirket i lanceringen af ​​nationens første “præbetalingsprodukt” baseret på digitale yuan-smarte kontrakter.

Modsætningen til mange andre CBDC-projekter er, at e-CNY ikke er baseret på blockchain. I stedet bruger det centraliserede IT-løsninger, der alle kontrolleres af den centrale kinesiske folkebank (PBoC). Men PBoC har været ivrig efter at bruge IT-fremskridt fra Bitcoin-, krypto- og blockchain-verdenen for at integrere det i e-CNY-projektet. Et af disse fremskridt er smart kontraktteteknologi.

Kinesiske økonomiske tænkere mener, at dette vil hjælpe i forretningsområder som finansiering og lokal regeringens udgifter. Postal Savings Bank’s platform er blevet oprettet i samarbejde med China Fangyuan, en virksomhedsgruppe med fokus på tungt maskineri, transport og byggeri.

Parterne har kaldt deres nye platform Wuka og hævder, at den kan give købmænd en række “forretningskapaciteter”, herunder kortudstedelse, projekttilsyn, marketing og ledelse. Den nye platform “introducerer digitale yuan-smarte kontrakter i købmandssfæren.” Flytningen vil også “fremme brugen af ​​digital RMB” i “forudbetalingsområdet.”

Forudbetalingsaftaler er almindelige i brancher, hvor leverandører leverer special- eller skræddersyede produkter eller tjenester. Banker over hele verden er stadig mere interesseret i at bruge smart kontraktteteknologi. I Kina har statslige enheder forsøgt at integrere dette med det digitale yuan-projekt.

Efter det, som blandt andet er blevet skrevet i en klumme i den finansielle avis Caixin af Digital Currency Department fra Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), vil “alle kontrakter baseret på (…) betalinger i den digitale økonomi være [kompatible] med digitale [yuan-drevne] finansielle tjenester.”

ICBC skriver, at digitale yuan-smarte kontrakter vil være særligt værdifulde “i situationer, hvor tilliden er svag, og kontraktbrud sker hyppigt.” Banken bemærker, at e-CNY smarte kontrakter “effektivt vil sikre håndhævelse og automatisk efterlevelse af kontrakter.” Brugen af ​​den digitale valuta vil således “muliggøre gensidig anerkendelse og interoperabilitet på tværs af forretningssektorer,” konkluderer ICBC.

På detailfronten håber PBoC at tiltrække international opmærksomhed for sin valuta i forbindelse med de 19. asiatiske lege, der begyndte den 21. september i Hangzhou. Tilskuere, atleter og trænere vil blive vist, hvordan de bruger valutaen ved “oplevningsstande,” der drives af blandt andet ICBC ved og omkring spillesteder.

Indenlandske tilskuere er også blevet opfordret til at bruge valutaen til at købe billetter og betale for offentlig transport til begivenhedstederne.

Exit mobile version