Krypto News

Knapp 50 nationale Regierungen verpflichten sich zur Umsetzung des neuen internationalen Standards für den automatischen Informationsaustausch von Kryptowährungen

Knapp 50 nationale regeringer har forpligtet sig til at implementere det nye internationale standard Crypto-Asset Reporting Framework (CARF) i deres nationale lovgivning så hurtigt som muligt. Den officielle erklæring blev offentliggjort den 10. november.

Hvad er CARF?

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) udgav CARF i 2022. Det er baseret på et mandat fra G20 fra april 2021 og kræver rapportering af typen af krypto-transaktioner, uanset om de udføres gennem en mægler eller en serviceudbyder.

Implementering af CARF

Forfatterne til erklæringen har til hensigt at aktivere de nødvendige informationsoverførselsaftaler, så udvekslingen kan begynde i 2027. Målet er at forbedre evnen til at sikre skatteoverholdelse og bekæmpe skatteunddragelse, der reducerer offentlige indtægter og øger byrden for dem, der betaler deres skat.

Deltagende lande

Liste over lande, der har forpligtet sig, omfatter alle 38 OECD-medlemsstater samt nogle traditionelle finansielle offshore-paradiser som de britiske oversøiske territorier Caymanøerne og Gibraltar. Dog mangler vigtige markeder som Kina, Hongkong, De Forenede Arabiske Emirater, Rusland og Tyrkiet. Der er heller ikke nogen afrikanske lande og kun to latinamerikanske lande – Chile og Brasilien.

Andre protokoller til skatteinformation

CARF er ikke det eneste protokol til udveksling af skatteoplysninger, der implementeres internationalt for at opfange indkomster fra kryptovaluta. I oktober formelt vedtog EU’s Råd den ottende version af retningslinjerne for samarbejde mellem administrative myndigheder (DAC8), der også er en rapporteringspligt for kryptovaluta-skatter. DAC8 sigter mod at give skattemyndighederne kompetencen til at overvåge og vurdere alle krypto-transaktioner udført af enkeltpersoner eller virksomheder i en anden EU-medlemsstat.

Top  Kryptobørsen FTX's konkursprocedure skaber markedsuro og Solana (SOL) oplever prisfald på 7% som følge af rygter.

Dette nye internationale standard Crypto-Asset Reporting Framework (CARF) ser ud til at have bred opbakning fra nationale regeringer og vil forhåbentlig bidrage til at forbedre skatteoverholdelsen og bekæmpe skatteunddragelse på globalt plan.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button