Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Kommunen in Sachsen fordert Millionenbeteiligung am Bitcoin-Schatz

Kommunale Ebene will von Bitcoins-Erlös profitieren

## Kommuner og landkreise i Sachsen kræver del af Bitcoin-skat

Die Kommunen und Landkreise in Sachsen ønsker at drage fordel af det såkaldte Bitcoin-skattefund. Sächsischen Städte- und Gemeindetag (SSG) og Landkreistag kræver en andel på 35 procent af salgsindtægterne fra beslaglagte bitcoins. Med en fortjeneste på ca. 2,64 milliarder euro ville det svare til 924 millioner euro. SSG-præsident Bert Wendsche pegede på den presserende finansielle situation i byer, kommuner og landkreise. “Selv med de aftalte retningslinjer for den kommunale finansieringsudveksling i 2025/2026 vil mange kommunale budgetter ikke kunne afbalanceres i de kommende to år.”

### En chance for strukturelt underfinansierede budgetter

Ifølge Wendsche er provenuet fra salget af “Bitcoin-Sachsen-skattefonden” en mulighed for at udligne de strukturelt underfinansierede budgetter i landet og kommunerne samt iværksætte de nødvendige investeringer. Det er en god tradition i Sachsen og delvist også juridisk sikret, at delstaten og kommunerne deltager i hinandens ekstra indtægter. Disse principper bør også anvendes på de 2,64 milliarder euro, som Sachsen har indtjent ved realiseringen af de beslaglagte bitcoins. De 35 procent svarer til den kvote, hvormed Sachsen normalt involverer kommunerne i sine indtægter.

### En retlig udfordring

Problemet er, at staten endnu ikke kan bogføre pengene i overensstemmelse med loven. En retslig afgørelse skal træffes som led i en fortsat igangværende retssag. De kommunale toporganisationer antager, at provenuet vil tilfalde landet, hvor den kompetente ret har hjemsted. I dette tilfælde er det Landgericht Leipzig, der har beføjelsen.

### Beslaglagte bitcoins solgt i forbindelse med retssag mod film-tauschbörse

Generalstaatsanwaltschaft i Dresden meddelte tirsdag, at alle knap 50.000 bitcoins, der blev beslaglagt i forbindelse med en retssag mod den ulovlige film-tauschbörse “movie2k”, er blevet solgt. Pengene stammer fra en retssag mod den anklagede, der er anklaget for at have uautoriseret udnyttet ophavsretligt beskyttede værker i næsten 220.000 tilfælde.

Exit mobile version