AltcoinsKrypto News

Korrigeringsbetjent fra New Jersey anholdt for svindel med krypto pension

En tidligere fængselsbetjent fra New Jersey er blevet anholdt for at målrette retshåndhævelsespersonalet og førstehjælpere i en investeringssvindel, der involverer en digital token.

John DeSalvo, en 47-årig beboer fra Marmora, New Jersey, hævdes at have oprettet og promoveret Blazar Token i et forsøg på at lokke investorer med løftet om en “krypto-pension”, der kunne supplere deres pensioneringsplaner, ifølge en meddelelse fra Securities and Exchange Commission (SEC) onsdag.

DeSalvo hævdede, at token enten var ved at blive godkendt eller allerede havde modtaget godkendelse fra SEC.

Denne falske påstand fik over 200 investorer, primært politi-, brand- og ambulancepersonale, til at bidrage med mere end 620.000 dollars til svindelen.

“Blazar Token er den første token eller mønt, der kan købes gennem ugentlig lønfradrag,” fortalte DeSalvo angiveligt investorerne.

“I vil blive trukket fra ens ugentlige indtægt før skat, ligesom indbetaling til pension, 401k, IRA eller andre pensionsordninger.”

I maj sidste år solgte DeSalvo milliarder af sine egne Blazar-tokens, mens andre investorer var forhindret i at sælge deres tokens.

Salget fik tokens’ priser til at falde med mere end 99%, hvilket resulterede i betydelige tab for de fleste investorer involveret.

“Vi hævder, at DeSalvo orkestrerede adskillige bedrageriske investeringssvindelretninger, der rettede sig mod retshåndhævelsespersonalet og lovede astronomiske afkast, herunder en, der involverede en kryptoværdipapir, der på en eller anden måde ville erstatte traditionelle statslige pensionsordninger,” sagde Gurbir S. Grewal, direktør for SEC’s indsamlingsafdeling, i en kommentar.

Han tilføjede, at i stedet for at give nogen afkast til investorerne misbrugte DeSalvo deres penge.

SEC søger en permanent påbud mod DeSalvo, der forhindrer ham i at tilbyde værdipapirer samt civile bøder og tilbagebetaling af overskud.

Top  Bitcoin, Ripple, Bitcoin Cash og Ethereum oplever kursændringer på mandag formiddag.

Amerikanske reguleringsmyndigheder øger kryptoundersøgelserne

Handlingen mod DeSalvo kommer få dage efter, at en amerikansk domstol idømte OpenSeas tidligere produktchef tre måneders fængsel for at bruge intern viden til at handle med NFT’er.

På samme måde indgav SEC i marts civilretlige anklager mod otte berømtheder, hvor de hævdede, at de ulovligt promoverede to kryptocurrency uden at afsløre, at de blev betalt for det.

På det tidspunkt rejste SEC anklager mod berømtheder, der promoverede kryptocurrency Tronix (TRX) og BitTorrent (BTT), der blev solgt af kryptoentreprenøren Justin Sun.

De implicerede berømtheder inkluderer skuespilleren Lindsay Lohan, internetpersonligheden Jake Paul, musikeren Soulja Boy, sangeren Austin Mahone, pornostjernen Kendra Lust, rapperen Lil Yachty, musikeren Ne-Yo og den senegalesisk-amerikanske sanger Akon.

Tidligere har SEC også anklaget den tidligere NBA-spiller Paul Pierce for at overtræde antifraudelovgivningen og love om promovering ved at promovere kryptocurrency EthereumMax.

Pierce har accepteret at indgå forlig og betale 1.409 millioner dollars i bøder.

I oktober sidste år opkrævede SEC også Kim Kardashian for at promovere EMAX-kryptoaktivet på sin Instagram-konto.

På det tidspunkt accepterede reality-stjernen at betale 1,26 millioner dollars for at indgå forlig med anklagerne vedrørende promoveringen af token.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button