Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

KPMG bekræfter: Bitcoin er positivt vurderet ud fra ESG-faktorerne og har mange fordele

Bitcoin får positive vurderinger for ESG-faktorer

Den anerkendte økonomikonsulentvirksomhed KPMG har i en ny rapport vurderet Bitcoin (BTC) som positiv i forhold til de såkaldte ESG-faktorer (Environment, Social, Governance) og rapporterer endda om “mange fordele” for den førende kryptovaluta på dette område.

Hvad er ESG-faktorer?

ESG faktorer er afgørende kriterier for virksomheder og organisationer, der betragtes som vigtige retningslinjer for deres strategier vedrørende miljømæssig bæredygtighed og samfundsansvar. Ved valg af investeringsprodukter sikres det strengt, at de udover rentabilitet også har positive ESG-aspekter.

Bitcoin og miljøpåvirkning

I rapporten konkluderer KPMG, at CO2-emissioner er en bedre indikator for miljøskader end strømforbrug. I den forbindelse sammenligner virksomheden emissionerne fra Bitcoin (BTC) med andre varer og tjenesteydelser såsom rygning og turisme og konkluderer, at kryptovalutaen kun genererer den næstmindste mængde emissioner. Kun filmbranchen (i USA) betragtes som mindre miljøbelastende.

Ifølge eksperterne i rapporten er Bitcoin faktisk mindre belastende for miljøet, end det ofte hævdes i den offentlige debat. Rapporten henviser også til nogle kendte tiltag til yderligere reduktion af CO2-udledningen fra Bitcoin, herunder øget brug af vedvarende energi til minedrift.

Samfundsmæssig betydning og håndtering af kriminalitet

På samfundsniveau påpeger KPMG-analytikerne, at hvidvaskning af penge via Bitcoin kun udgør en lille del af alle verdens hvidvaskede midler. Ifølge United Nations Office on Drugs and Crime udgør hvidvaskning af penge mellem 2% og 5% af den globale bruttonationalindkomst (BNI), mens kun 0,24% af alle Bitcoin-transaktioner ifølge data fra Elliptic misbruges i denne sammenhæng. Desuden hvidvaskes der langt mindre penge i Bitcoin sammenlignet med Ethereum (ETH), stablecoins og andre alternative kryptovalutaer. Der er også omfattende foranstaltninger til bekæmpelse af hvidvaskning af penge (AML) og indsamling af kundeoplysninger (KYC), der er implementeret i kryptobranchen ved ind- og udgangspunkterne, især på kryptobørser.

Desuden kan kryptovaluta-markedslederen ifølge rapporten skabe reel samfundsmæssig værdi, f.eks. ved indsamling af donationsmidler til Ukraine eller ved forsyning af strøm til landområder i Afrika.

Rapporten, der spænder over 12 sider, henviser til en række sekundære kilder og nogle kendte argumenter. Konklusionen fra økonomikonsulenterne er, at Bitcoin stadig er blevet misforstået af offentligheden. Det skal dog nævnes, at KPMG tilbyder konsulenttjenester til kryptovalutaer.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version