BitcoinKrypto News

Kritik an sächsischen Behörden: Transparenz bei Verkauf von Bitcoins gefordert

Bitcoin-transaktioner i Dresden

Sachsens myndigheders håndtering af salget af beslaglagte bitcoins møder stigende kritik. Forskellige partirepræsentanter beklager, at delstatsregeringen og retshåndhævelsesmyndighederne hidtil har holdt Landdagen i mørke om de præcise begivenheder. De kræver hurtigst muligt klarhed over transaktionerne, der involverede bitcoins for flere millioner euro.

Sachsisk efterforskere beslaglagde tidligere på året 50.000 bitcoins fra operatøren af den illegale streamingplatform “movie2k.to.” Med den digitale valutas kursudvikling er mængden nu mere end to milliarder euro værd. I slutningen af juni bemærkede observatører, at bitcoins for millioner blev overført til online handelsplatforme fra forbryderbetjentekontoen. I de seneste dage har der igen været transaktioner på over en milliard euro.

Behovet for klarhed

Bundeskriminalamt henviser spørgsmål om bitcoin-transaktionerne til Generalstaatsanwaltschaft Dresden. Myndigheden udtaler sig dog ikke på grund af en igangværende retssag. Finansministeriet har heller ikke udtalt sig.

“Det ville være godt, hvis vi meget hurtigt kunne få klarhed over bitcoin-transaktionerne,” sagde SPD-fraktionsleder Dirk Panter. Aktuelt møder stadigt stigende investeringsbehov en budgetsperre for delstatsen. “Dette penge er dringende nødvendigt,” tilføjede han. Også lederen af De Grønnes fraktion i Landdagen, Franziska Schubert, plæderede for en ændret informationspolitik.

Oppositionens synspunkt

I oppositionen lød der lignende krav: “Statsregeringens hemmeligholdelse er uacceptabel,” sagde det venstre-orienterede medlem Marco Böhme. Han har stillet en kort forespørgsel til delstatsregeringen for at få oplysninger om bitcoin-salgene. “Parlamentet bør beslutte, hvordan midlerne bruges,” tilføjede han. AfD-fraktionsleder Jörg Urban sagde, at de ønsker at betale for mange års gratis frokost på børnehaver og skole med de opnåede indtægter.

Det er endnu uvist, om hele beløbet fra bitcoin-salget kan tilflyde statsbudgettet. Landsretten i Leipzig behandler anklagerne mod den tidligere streamingwebstedoperatør, hvor det besluttes, om der i tilfælde af en dom er tredjeparter, der har krav på dele af aktiverne.

Top  Bitcoin-Spot-ETFs godkendt - Hvad betyder det for kryptomarkedet?

Sachsens ministerier under sparekurs

Interessen fra delstatspolitikken for milliardbeløbet er stor, da delstatsregeringen aktuelt skal spare. Skatteindtægterne er lavere end forventet, og finansminister Hartmut Vorjohann (CDU) har pålagt ministerierne en sparekurs. De skal spare omkring 265 mio. euro på kort sigt.

SPD-fraktionsleder Panter foreslår, at bitcoin-milliarderne skal kanaliseres ind i en fremtidsfond. “Disse penge ville være en ideel startkapital til en fond, der sikrer vigtige investeringer i Sachsens fremtid, såsom skoler, boliger, digitalisering eller nye virksomheder.” Grünen-fraktionsleder Schubert mener, at en tillægsbudget er “uundgåeligt” i tilfælde af potentielle store ekstraindtægter inden indvielsen af ​​en ny Landdag.

Hvordan penge fra “realisationsindtægter” fra anklagemyndigheder, som bitcoin-salg opnås, håndteres generelt er reguleret: Hvis indtægterne overstiger en basisbeløb på 500.000 euro, går 52,5 procent til Indenrigsministeriet og 22,5 procent til Justitsministeriet. Resten går til den generelle statskasse. Denne regel gælder dog kun op til et beløb på 5 millioner euro. Hvis indtægterne overstiger denne grænse, bruges indtægterne til finansiering af alle statsudgifter.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button